Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Δελής, Νίκος Παπαναστάσης, Θανάσης Παφίλης κατέθεσαν σχετική Ερώτηση στη Βουλή.
Οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Δελής, Νίκος Παπαναστάσης, Θανάσης Παφίλης κατέθεσαν σχετική Ερώτηση στη Βουλή.

ΚΚΕ: Να στελεχωθεί με προσωπικό το 219 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας στο Διδυμότειχο

05-12-2021

Τη στελέχωση με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό του 219 Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείου Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ), στο Διδυμότειχο ζητάει το ΚΚΕ.

Οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Δελής, Νίκος Παπαναστάσης, Θανάσης Παφίλης κατέθεσαν σχετική Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Άμυνας με την οποία ζητούν:

«Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (ΕΣΠΕΕΕ) και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με έγγραφά τους διαμαρτύρονται για την έλλειψη που υπάρχει στη στελέχωση του 219 Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείου Εκστρατείας, με την ειδικότητα του καρδιολόγου για όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρουν στα έγγραφά τους, ο καρδιολόγος βρίσκεται στο 219 KIXNE μόνο μια φορά την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες οι στρατιωτικοί εξυπηρετούνται είτε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμότειχου είτε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ακόμη η έλλειψη καρδιολόγου τις υπόλοιπες εργάσιμες ημέρες πλην Τρίτης, δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στην πραγματοποίηση της Ετήσιας Υγειονομικής Εξέτασης (ΕΥΕ) των στελεχών στο 219 ΚΙΧΝΕ.

Εκτιμάται ότι καθημερινά η ύπαρξη ιατρού με ειδικότητα καρδιολόγου στο 219 ΚΙΧΝΕ είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών με καρδιολογικά προβλήματα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για τη στελέχωση του 219 ΚΙΧΝΕ με την ειδικότητα του καρδιολόγου για όλες τις ημέρες της εβδομάδας;».

Πηγή: 902.gr