Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
VARTAN

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Κλειστός ο παιδικός σταθμός της Σαμοθράκης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα Νομοθετική ρύθμιση

Κλειστός ο παιδικός σταθμός της Σαμοθράκης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα Νομοθετική ρύθμιση

26-02-2018

Την αντίθεσή τους στην απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου σχετικά με την ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, εξέφρασαν την περασμένη βδομάδα, με κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών και πορεία προς τη Βουλή η ΚΕΔΕ, μαζί με τη ΠΟΕ ΟΤΑ και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βρεφονηπιαγωγών (ΠΑΣΥΒΝ).

Σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 ο παιδικός σταθμός του Δήμου Σαμοθράκης θα παραμείνει κλειστός μετά από απόφαση της ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ για κινητοποίηση κατά της Νομοθετικής ρύθμισης.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

"Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και δεν ενδείκνυται για αντιπαραθέσεις. Δεν θα δεχθούμε πολιτικές που απαξιώνουν, συρρικνώνουν και αποδομούν ένα νευραλγικό κομμάτι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι οι Παιδικοί Σταθμοί, οι οποίοι είναι στελεχωμένοι με εξειδικευμένο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό και παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Μαζί με τους εργαζόμενους και τους γονείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι η κυβέρνηση να καταλάβει πως αυτή η απαράδεκτη απόφαση δεν μπορεί να εφαρμοστεί στη πράξη".

Όλια Γκαντανίδου