Κάτι τρέχει στον Έβρο

«Κόκκινος» φόρος τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου στην Αλεξανδρούπολη

«Κόκκινος» φόρος τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου στην Αλεξανδρούπολη

18-11-2018

Δυναμική συγκέντρωση διοργανώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, ανήμερα της 45ης επετείου του Πολυτεχνείου.

Την κινητοποίηση, διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, και σε αυτήν συμμετείχαν σωματεία εργαζομένων, φορείς, γυναικείοι σύλλογοι, με ισχυρή παρουσία του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ Έβρου.

Η πορεία ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα από το κτήριο της Δημοτικής Αρχής στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, με κατεύθυνση το Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης.

Στην κεντρική ομιλία η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Ματούλα Γκιδίκα, ανέφερε:

«Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου... Από τις μέρες που ο "γίγαντας" λαός βγήκε στο προσκήνιο και σήκωσε το αγωνιστικό του ανάστημα στη χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος! Ο λαός, όταν παλεύει, μπορεί να τα καταφέρει όλα! Και τότε κάποιοι έλεγαν ότι η χούντα είναι πανίσχυρη. Η Ιστορία τούς διέψευσε. Οι σημερινοί υμνητές της χούντας, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, θα έχουν την τύχη των χουντικών και των άλλων ειδώλων τους, όπως του Χίτλερ. Ανήκουν στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας».