Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Κορονοϊός: Ξεκινά η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων στο ΠΓΝΑ - Ποιοι οι δικαιούχοι της θεραπείας

24-11-2021

Ξεκινά η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Από την Παρασκευή λοιπόν 26 Νοεμβρίου, ξεκινά η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων στην Ελλάδα και ειδικότερα και στον Έβρο.

Οπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ, ανάμεσα σε αυτά τα νοσοκομεία είναι το ΑΧΕΠΑ και το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και γι' αυτόν τον λόγο ετοιμάζεται πλατφόρμα στην ΗΔΙΚΑ, μέσω της οποίας οι θεράποντες γιατροί θα υποβάλλουν τις αιτήσεις, ενώ τον τελικό λόγο θα έχει ειδική επιτροπή.

Δικαιούχοι της θεραπείας, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΟΡΕΝ, είναι άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως μεταμοσχευμένοι, με νεφρική ανεπάρκεια και καρκινοπαθείς.


Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο εβδομάδες περίπου, η χώρα μας παρέλαβε τις πρώτες παρτίδες δόσεων του φαρμάκου των εταιρειών Regeneron-Roche κατά του Covid-19, βασισμένο σε μονοκλωνικά αντισώματα.

Συγκεκριμένα, παρελήφθησαν 2.000 δόσεις του εν λόγω φαρμάκου, από το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σύμβαση SANTE-C3-2020-091) για την προμήθεια της νέας θεραπείας.

Το φάρμακο διατίθεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το ΙΦΕΤ. Η διοίκηση και οι υπηρεσίες του ινστιτούτου κινήθηκαν ταχύτατα, κατόπιν εντολής του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξασφαλίσουν εγκαίρως τις δόσεις που αναλογούν στη χώρα μας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του opentv: