Σήμερα είναι: Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020
greek english turkish
AL FARO SOHO ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Για απάτη με… απολύμανση προειδοποιεί η Αστυνομία

Κορονοϊός: Για απάτη με… απολύμανση προειδοποιεί η Αστυνομία

24-03-2020

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Ελληνική Αστυνομία για επιτήδειους που επιχειρούν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση με τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες να μην πείθονται με πρόσχημα τον κορονοϊό, από άτομα που παριστάνουν τους υπαλλήλους δήμων για τη διενέργεια απολυμάνσεων.

Ταυτόχρονα, το αρχηγείο αναφέρει ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε SMS, τα οποία υπόσχονται δώρα από εμπορικά καταστήματα, με σκοπό, είτε να τους υφαρπάξουν προσωπικά στοιχεία και να τα χρησιμοποιήσουν σε εγκληματικές πράξεις, είτε να τους αποσπάσουν χρήματα ή να απαντήσουν στα SMS και να χρεωθεί υπέρογκα ο λογαριασμός τους.

Επιπλέον, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ ζητά την προσοχή των πολιτών, ειδικά των ηλικιωμένων και των συγγενών τους για τα εξής:

-Να μη δέχονται, σε καμία περίπτωση, από άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε πιστωτικό κατάστημα για ανάληψη χρηματικού ποσού.

-Να μην πείθονται εύκολα από άτομα, τα οποία εμφανίζονται ως υπάλληλοι δημόσιας υπηρεσίας, για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος.

-Να μην πείθονται εύκολα από άτομα που τους πλησιάζουν ως γνωστοί φιλικών ή συγγενικών προσώπων τους και τους ζητούν χρήματα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, να μην εμπιστεύονται αγνώστους και εάν αντιληφθούν κάτι τέτοιο να ενημερώνουν αμέσως την αστυνομία, στο «100».