Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την χθεσινή συγκέντρωση.
Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την χθεσινή συγκέντρωση.

Κραυγή αγωνίας από τους 139 συμβασιούχους του ΠΓΝΑ

18-05-2023

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης την Τετάρτη 17 Μαΐου το πρωί από τους εργαζομένους του νοσοκομείου.

Οι 139 εργαζόμενοι της καθαριότητας, σίτισης, φύλαξης και λοιπών υπηρεσιών, ζητούν να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, και να υπάρξει διαφάνεια στις διαδικασίες σύνταξης των μελετών που αφορούν στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που παρέχονται στα δημόσια νοσοκομεία.

Το e-evros.gr ήρθε σε επαφή με έναν συμβασιούχου της καθαριότητας τον κ. Κάλφα Χαράλαμπο ο οποίος ανέφερε τα εξής: 

"Είμαι ένας από τους 139 εργαζομένους του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης με την ΣΟΧ του 2019 που αφορά τέσσερα πόστα τα οποία είναι ο ιματισμός, η καθαριότητα, η σίτιση και η φύλαξη του νοσοκομείου. Όπως είδατε εχθές για πολλοστή φορά μέσα στα 3,5 χρόνια βγαίνουμε για να διαμαρτυρηθούμε και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Ποια είναι αυτά;

ΤΣΟΥΛΚΑΝΑΚΗΣ


 Μετά από 3,5 χρόνια συνεχόμενης δουλειάς έχουμε πλέον αποκτήσει λόγω και του covid την εμπειρία και την εξειδίκευση του επαγγέλματος μας καλύτερα από οποιονδήποτε ιδιώτη εργολάβο. Βάλαμε πλάτη όλα αυτά τα χρόνια με τις πιο αντίξοοες συνθήκες και ελλείψεις που είχε το ΕΣΥ που εάν ήταν εργολάβος ειδικά σε πόστο όπως η καθαριότητα δεν ξέρουμε εάν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει.

Ζητάμε την παράταση της απόφασης του Υπουργού που έδωσε ως τα τελη Σεπτεμβρίου και όχι μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Εμείς όποια κουβέρνηση αναλάβει μετά το πέρας των εκλογών θα ζητάμε να γίνεται ανανέωση αυτών των συμβάσεων και να δουλεύουμε."

Επίσης τόνισε πως δεν θα επιτρέψουν σε καμία διοίκηση, γιατί είναι στο χέρι της από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε, να χάσουν τις δουλειές τους.