Κάτι τρέχει στον Έβρο

Κραυγή απόγνωσης από έναν εγκλωβισμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης: "Να επέμβει τώρα ο εισαγγελέας"

Κραυγή απόγνωσης από έναν εγκλωβισμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης: "Να επέμβει τώρα ο εισαγγελέας"

12-08-2019

Δεν έχει προηγούμενο η ταλαιπωρία που βιώνουν εδώ και μία εβδομάδα εκατοντάδες ταξιδιώτες από και προς τη Σαμοθράκη και το χειρότερο όπως όλα δείχνουν το AZORES EXPRESS ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, που ήρθε να την εξυπηρετήσει μέχρι το τέλος Αυγούστου, λόγω των βλαβών στα καράβια της εταιρίας SAOS Ferries.

Κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε σήμερα από και προς το νησί, σύμφωνα με νέα ενημέρωση, του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Στα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης επικρατεί χάος. Εκατοντάδες περιμένουν στο λιμάνι της Σαμοθράκης, φορτηγά τροφοδοσίας αλλά και τουρίστες που έχουν  ήδη  αποδεσμεύσει τα δωμάτια τους.

Αναγνώστης του e-evros.gr μας γράφει: "Λιμεναρχείο πουθενά δεν σηκώνουν ούτε τα τηλ και Αλεξανδουπολη ούτε Σαμοθρακη. Ποινικά αδικήματα σε όλη αυτή την ιστορία και από ιδιώτες - εταιρίες των πλοίων σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα δικαιώματα του επιβάτη.

Εισαγγελέας πάνω στα λιμάνια τώρα. Αυτή είναι η απαίτηση χιλιάδων εγκλωβισμένων που βρίσκονται στην Σαμοθρακη και στην Αλεξανδρούπολη.

ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Παιδιά μέσα στον ήλιο, άνθρωποι να κοιμούνται στην άσφαλτο πάνω στο λιμάνι, οικογένειες χωρισμένες οι μισοί στο νησί οι άλλοι στην Αλεξαδρούπολη, άρρωστοι που δεν μπορούν να μεταφερθούν, υπάλληλοι που κινδυνεύουν να χάσουν την θέση εργασίας τους, επαγγελματίες με φορτωμένα προϊόντα, αντίστοιχα επιχειρήσεις στο νησί με εμφανή τα σημάδια έλλειψης πρώτης ύλης και προϊόντων για να μπορούν δουλέψουν.

Στα επόμενα 24 ώρα θα υπάρξει και η εμφάνιση του πανικού που ευτυχώς ακόμα ο κόσμος έχει υποδειγματική συμπεριφορά σε σχέση με το μέγεθος της ταλαιπωρίας και τότε θα υπάρξει κίνδυνος να φύγει η κατάσταση εκτός ελέγχου.

Από έναν εγκλωβισμένο τρεις μέρες στην Αλεξανδουπολη που έκανε και το περίφημο ταξίδι χθες το βράδυ με ευθύνη των αρχών τεράστια αλλά πάντα χωρίς την απόδοση ευθυνών σε κανέναν από τον ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ."