Κάτι τρέχει στον Έβρο

Βγήκαν τα "μαχαίρια" για την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Μάκρης
Βγήκαν τα "μαχαίρια" για την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Μάκρης

Κριτού VS Κεραμάρης: Βγήκαν τα ''μαχαίρια'' για την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Μάκρης

31-08-2017

Γνωστά είναι πλέον τα προβλήματα που δημιουργεί η εγγραφή των μαθητών που έχουν κύρια κατοικία στην Μάκρη, σε σχολεία, άλλων περιοχών της Αλεξανδρούπολης.

Με αυτήν την παρατυπία το Δημοτικό σχολείο της Μάκρης υποβαθμίζεται από 3θεσιο σε 2θέσιο.

Με αφορμή την εμφάνιση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κ. Παναγιώτη Κεραμάρη σε κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων τοπικού καναλιού, κατά το οποίο έγινε συζήτηση για την υποβάθμιση των σχολείων σε διάφορες περιοχές του Έβρου ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μάκρης κ. Κριτής Κριτού με σχετική ανακοίνωσή του στο facebook τονίζει πως το σχολείο "κλείνει" χωρίς κάποιος να αναλαμβάνει τις ευθύνες και πως ο κ. Κεραμάρης, όπως τονίζει ο κ. Κριτού κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση αλλά και τι απάντησε ο κ. Κεραμάρης παρακάτω: 

K. Κεραμάρη Παναγιώτη με λύπη μου μεγάλη σας είδα να μιλάτε με άνεση και ύφος "Ποντίου Πιλάτου" όπου χαμογελαστός και χωρίς ίχνος αγωνίας και ανησυχίας ανακοινώνατε πως: "ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤIΠΟΤΑ ΟΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧH ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΚΛΕIΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕIΑ!

Θα μπορούσα να σας ρωτήσω δημόσια κύριε Κεραμάρη κάτι που με βασανίζει σαν κοιν. Σύμβουλο Μάκρης εδώ και χρόνια, μιας και ότι έχουμε κάνει έχει πέσει στο κενό!

Το Δημοτικό Σχολείο της κοιν. Μάκρης που αποτελείται από 4 Οικισμούς δυναμικότητας βάση τελευταίες απογραφής άνω των 70 παιδιών που τώρα μετά βίας έχει κάτω από 30 και κλείνει θα σας χαλάσει το χαμόγελο ηρεμίας, αυτοπεποίθησης και σιγουριάς που είχατε περιγράφοντας τον μαρασμό και την διάλυση της επαρχίας;

Θα συνεχίσετε να λέτε ότι έχετε κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο σας και πως δεν έχετε καμία ευθύνη, ή θα τρέξετε μέσα στα ξημερώματα γεμάτος αγωνία και υπευθυνότητα (για μια νευραλγική περιοχή και περίπτωση) να δώσετε γρήγορα μια λύση;

Μήπως θα γραφτείτε και εσείς στην ιστορία σαν τον κ. Δερμετζόπουλο που δείλιασε (ενώ μπορούσε) να δώσει λύση και δεν το έκανε (Σας προλαβαίνω και σας λέω πως εγώ γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια Νόμους που διαλύουν ένα Έθνος, ένα Λαό, ένα Κράτος και μια θρησκεία όποια και αν είναι αυτή κ. Κεραμάρη και πως άνθρωποι που δεν βρίσκουν λύσεις στα δύσκολα και που "χρησιμοποιούν" τους Νόμους για να λένε "το ποτήρι είναι μισό άδειο και όχι μισό γεμάτο"... πάνε σπίτια τους.

Η απάντηση του κ. Κεραμάρη: Εύκολα κ. Κριτού αποδίδετε ευθύνες σε άλλους! 3 φορές συναντήθηκα με το προεδρείο του συλλόγου γονέων σε αναζήτηση λύσης. Η διοίκηση της εκπαίδευσης στήριξε το σχολείο. Ψάξτε αλλού για φταίχτες. Ευχαριστώ.

Όλια Γκαντανίδου