Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
VARTAN

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

30-08-2020

Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφηκε και στην Αλεξανδρούπολη σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ. 

Αναλυτικότερα, την τελευταία εβδομάδα κρούσματα του ιού καταγράφηκαν και στο νομό Ροδόπης και συγκεκριμένα, δύο στο δήμο Αρριανών, δύο στο δήμο Κομοτηνής, ένα στον δήμο Ιάσμου και ένα στον δήμο Μαρωνείας-Σαπών. Όλοι οι ασθενείς είχαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.

Νέο κρούσμα σημειώθηκε και στο δήμο Προσοτσάνης του νομού Δράμας. Στο νομό Καβάλας και συγκεκριμένα στο δήμο Νέστου, καταγράφηκε άλλο ένα κρούσμα, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό του νομού σε δύο, εκ των οποίων ο ένας ασθενής δεν νόησε με βαριά συμπτώματα.

Στο νομό Έβρου και συγκεκριμένα στο δήμο Αλεξανδρούπολης εμφανίστηκε κρούσμα σε ηλικιωμένη που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Μέτρα προστασίας

- Χρήση εντομοαπωθητικών στο ακάλυπτο δέρμα και πάνω από τα ρούχα.
- Χρήση αντικουνουπικών πλεγμάτων (σιτών) σε παράθυρα, πόρτες, φεγγίτες, αεραγωγούς τζακιού.
- Χρήση ανεμιστήρων ή κλιματιστικών, καθώς ο δροσερός αέρας αν δεν σκοτώνει τα κουνούπια, εντούτοις μειώνει τη δραστηριότητά τους.
- Χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος για τον φωτισμό εξωτερικών χώρων, αφού αυτό το χρώμα ελκύει λιγότερο τα κουνούπια.
- Κούρεμα γρασιδιού, θάμνων, και φυλλωσιών, καθώς αποτελούν σημεία που βρίσκουν καταφύγιο τα ενήλικα κουνούπια.
- Πότισμα κατά τις πρωινές ώρες.
- Απομάκρυνση του στάσιμου νερού από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, παλιά λάστιχα, υδρορροές και άλλα μέρη του κήπου, ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα κουνούπια στα λιμνάζοντα νερά, που αποτελούν σημεία εναπόθεσης των αυγών τους.