Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Κρούσματα κορονοϊού στο Ιωακείμειο γηροκομείο της Αλεξανδρούπολης

Κρούσματα κορονοϊού στο Ιωακείμειο γηροκομείο της Αλεξανδρούπολης

11-11-2020

Επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού βρέθηκαν στο Ιωακείμειο Γηροκομείο της Αλεξανδρούπολης σε άτομα του προσωπικού.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 8 νέα κρούσματα του κορονοϊού στο προσωπικό του γηροκομείου τα οποία είναι ασυμπτωματικά προς το παρόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες διενεργήθηκαν σήμερα το πρωί τεστ σε 200 τροφίμους και 120 τεστ στο προσωπικό του. Ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται να ανακοινωθούν αύριο.

Να σημειωθεί πως άμεση ήταν η ανταπόκριση του Σεβάσμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολη κ.κ Άνθιμο, ο οποίος έδωσε εντολή για να διενεργηθούν σε τροφίμους και προσωπικό τα προβλεπόμενα τεστ για τον κορονοϊό.

Να τονίσουμε πως μέχρι στιγμής 8 στους 33 υπαλλήλους βρέθηκαν θετικοί και αναμένουμε και άλλα αποτελέσματα.

Aκολουθεί Δελτίο Τύπου από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης: 

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως, γνωρίζοντας και εκτιμώντας τις λοιμωξιολογικές και επιδημιολογικές επιπτώσεις του κορωνοϊού, απαγόρευσε από 25 Φεβρουαρίου 2020 τις επισκέψεις συγγενών των τροφίμων μας στο Ιωακείμειο Γηροκομείο και στο Σταυρίδειο χρονίως πασχόντων «ο «Αγιος Κυπριανός», ενώ συγχρόνως, υπέβαλε τους εργαζομένους σε αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για την περίθαλψη, την υγιεινή των χώρων και την προμήθεια των προϊόντων.

Με εντολή του Μητροπολίτου - Προέδρου των Διοικητικών Συμβουλίων, διενεργήθηκαν από τον πρώτο μήνα, αλλεπάλληλα τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων στους τροφίμους και στους εργαζομένους, τα οποία έδιναν αρνητικό αποτέλεσμα στην ανίχνευση λοίμωξης.

Κατά το πρόσφατο φθινοπωρινό διάστημα της έξαρσης διενεργήθηκαν περί τα 400 τέστ μοριακής ανίχνευσης, ομοίως με αρνητικό αποτέλεσμα (τα σχετικά παραπεμπτικά ανίχνευσης φυλάσσονται στους αντίστοιχους ατομικούς φακέλους τροφίμων και προσωπικού).

Τα παραπάνω δεδομένα είναι πλήρως γνωστά στον ΕΟΔΥ, τον έλεγχο του οποίου υποδεχθήκαμε τρεις φορές κατά τους τελευταίους μήνες και διεξήλθαμε με απόλυτη επιτυχία. Στα τέλη Οκτωβρίου, με αφορμή την εύρεση κρούσματος σε εργαζόμενη του Ιωακειμείου, πραγματοποιήθηκε αμέσως μοριακός έλεγχος σε όλους τους τροφίμους και εργαζομένους, με αποτέλεσμα την διαπίστωση θετικού τεστ σε ηλικιωμένη τρόφιμο. Η εργαζόμενη τέθηκε σε «κατ’ οίκον» καραντίνα και η τρόφιμος απομονώθηκε σε ειδικό δωμάτιο, όπου μετά έξι ημέρες νοσηλείας αρνητικοποιήθηκε τελείως.

Στις 2-6 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν ξανά στα δυο Ιδρύματά μας τεστ ανίχνευσης στους τροφίμους και στο προσωπικό. Τα αποτελέσματα μας δόθηκαν στις 10 Νοεμβρίου, όπου σημειώθηκαν θετικά κρούσματα σε εργαζομένους στο Ιωακείμειο Γηροκομείο. Χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μέχρι αργά τα μεσάνυχτα ο Σεβ. Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. σε συνεργασία με τους υπευθύνους, και τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τσιόρδα στην Αθήνα, έδωσαν εντολή πραγματοποιήσεως μοριακών τέστ ανίχνευσης του ιού στους τροφίμους και στο προσωπικό. Για τα αποτελέσματα η Ιερά Μητρόπολη θα ενημερώσει με νεώτερο Δελτίο Τύπου.

Φ.Δούκογλου