Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

"Ξεσκόνισμα" και ανανέωση χρειάζονται οι δρόμοι της Μάκρης εν όψει και της θερινής σεζόν!
"Ξεσκόνισμα" και ανανέωση χρειάζονται οι δρόμοι της Μάκρης εν όψει και της θερινής σεζόν!

Λίγες ημέρες πριν μπει ο Ιούνιος και οι δρόμοι της Μάκρης είναι ακόμα "βομβαρδισμένοι" (φωτο)

24-05-2021

Διαλυμένοι εξακολουθούν να είναι οι δρόμοι της Μάκρης του δήμου Αλεξανδρούπολης καθώς μόνο δρόμοι με άσφαλτο δεν θυμίζουν αφού... λείπει η άσφαλτος!

Μάλλον ξεχάστηκε να περαστεί, δεν εξηγείται αλλιώς, καθώς οι περισσότεροι δρόμοι της Μάκρης σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, είναι γεμάτοι από χώματα, λακούβες και χαλίκια. Το ίδιο μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που είναι τραβηγμένες σήμερα, 24.5.2021. Πολλές φορές αναγκάζονται οι ίδιοι να ρίχνουν νερά για να μην σηκώνεται σκόνη και γεμίζουν τα σπίτια τους και οι αυλές. 

Οι ίδιοι οι κάτοικοι τόνισαν κυρίως πως "Όλοι οι δρόμοι του χωριού είναι σε αυτή την κατάσταση αλλά το χειρότερο είναι πως σε 7 ημέρες από σήμερα ανοίγει η τουριστική περίοδος και οι δρόμοι είναι εξακολουθούν να είναι παρατημένοι στο έλεός τους. Πόσο καιρό πρέπει να περιμένουμε για τα αυτονόητα;".

Ενώ επεσήμαναν πως δεν έχουν κάποια ενημέρωση για το πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες του οδοστρώματος. 

Να τονίσουμε σε όλη σχεδόν τη Μάκρη μετά το καλοκαίρι του 2020 είχε ξεκινήσει το συγκεκριμένο έργο "Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης και Ε.Ε.Λ. Μάκρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης" το οποίο έχει συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη: 6.005.246,00 €.

Το έργο αποτελείται από τέσσερα υποέργα, με τα οποία προβλέπονται η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου σε όλη την έκταση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού δικτύου του οικισμού της Μάκρης, η κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Μάκρης, η αρχαιολογική παρακολούθηση του έργου και η ηλεκτροδότηση Ε.Ε.Λ. και αντλιοστασιών.

Με ένα κλικ εδώ μπορείτε να δείτε και την επίσημη απόφαση για το συγκεκριμένο έργο.

Για ακόμα μία φορά όμως ο συντονισμός και η οργάνωση λείπουν με αποτέλεσμα εδώ και πολλούς μήνες η Μάκρη να πνίγεται στα χώματα και τις σκόνες. Τώρα θα πνιγούν και όσοι τη διασχίζουν προκειμένου να μεταβούν στις παραλίες.

Εντωμεταξύ, το Δεκέμβριο του 2020 (προ εξαμήνου δηλαδή), το ΔΣ Αλεξανδρούπολης ενέκρινε νέες εργασίες με χαρακτηρισμό "Επείγουσες και απρόβλεπτες πρόσθετες εργασίες". Δείτε τη σχετική απόφαση εδώ. 

Το έργο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Μαΐου (12/5/2021) κάτι όμως που δεν πρόκειται να συμβεί αφού ζήτησε και πήρε παράταση ένα μήνα (12-06-2021). Κοινώς, σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σε 20 ημέρες από τώρα θα είναι έτοιμο. Διαβάστε σχετική απόφαση εδώ.

Παρακάτω ακολουθούν και φωτογραφίες που δείχνουν τους "ρημαγμένους" δρόμους ο οποίοι βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση εδώ και μήνες αλλά και βίντεο που κατέγραψε η κάμερα μας την επόμενη ακριβώς ημέρα, Τρίτη 25 Μαΐου:

"Ξεσκόνισμα" και ανανέωση χρειάζονται οι δρόμοι της Μάκρης εν όψει και της θερινής σεζόν! "Ξεσκόνισμα" και ανανέωση χρειάζονται οι δρόμοι της Μάκρης εν όψει και της θερινής σεζόν! "Ξεσκόνισμα" και ανανέωση χρειάζονται οι δρόμοι της Μάκρης εν όψει και της θερινής σεζόν!