Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Τον Φεβρουάριο ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης των αποθηκών του ΟΣΕ

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Τον Φεβρουάριο ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης των αποθηκών του ΟΣΕ

23-12-2019

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης υπέγραψε εκ μέρους του Δήμου τη σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου "Ανάδειξη – Αξιοποίηση των ιστορικών αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι – Αποκατάσταση και αλλαγή χρήσης των Αποθηκών 1 & 3 σε έκθεση πώληση – κινηματοθέατρο και ανέγερση νέου κτιρίου στη θέση 2 με χρήση συνάθροιση κοινού (Χώροι εστίασης – Καφέ)".

Είναι ένα από τα τέσσερα έργα και το πλέον εμβληματικό της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.576.450,27 €, με συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης 36 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Είναι το μόνο από τα 4 έργα της ΣΒΑΑ Αλεξανδρούπολης που θα αποφέρει έσοδα στον Δήμο από την εκμετάλλευση των αποθηκών (Χώροι εστίασης, Κινηματογράφος, εκθεσιακός χώρος).

Οι Αποθήκες του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης είναι κτίσματα του 1870 και κατασκευάστηκαν από την Εταιρία Ανατολικών Σιδηροδρόμων, την εποχή που κατασκευαζόταν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και χτιζόταν γύρω από αυτό η καινούρια πόλη. Να σημειωθεί πως μετά την καταστροφή τους από τον αγγλικό στόλο και τις δυνάμεις τις Αντάντ που βομβάρδισαν το λιμάνι το 1915, ανακατασκευάστηκαν πιθανότατα γύρω στο 1930, με το συγκρότημα των τριών αποθηκών (στα ανατολικά) να χαρακτηρίζεται διατηρητέο το 1997.

Η έναρξη των εργασιών προβλέπεται για τον Φεβρουάριο του 2020.