Σήμερα είναι: Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
greek english turkish
VAMOS AL FARO SOHO

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Λύση στο παρά ένα για να μην κλείσουν κλίνες ΜΕΘ.

Λύση στο παρά ένα για να μην κλείσουν κλίνες ΜΕΘ.

12-10-2015

Παρατείνεται με απόφαση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) η αμοιβή των νοσηλευτών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη νέα προκήρυξη.

Με αυτό τον τρόπο δίδεται λύση – έστω στο παρά πέντε – ώστε να μην μπει λουκέτο σε 120 κλίνες ΜΕΘ σε νοσοκομεία όλης της χώρας ανάμεσα τους και της Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα προέκυψε εξ' αιτίας της λήξης των συμβάσεων, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, 170 νοσηλευτών που εργάζονται σε μονάδες του ΕΣΥ. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ντόμινο λουκέτων σε κλίνες εντατικών μονάδων σε δημόσια νοσοκομεία τόσο της Αθήνας όσο και της περιφέρειας.

Ειδικότερα και όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, κατόπιν εισήγησης του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανασίου Γιαννόπουλου ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης, με έγγραφό του προς τα νοσοκομεία γνωστοποιεί ότι επανατοποθετούνται στις θέσεις τους οι εν λόγω νοσηλευτές -των οποίων οι συμβάσεις είχαν εκπνεύσει- και παρατείνει τη συνέχιση της αμοιβής τους μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη νέα προκήρυξη.

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι«θεωρούμε αυτονόητη τη δρομολόγηση από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, όλων εκείνων των διαδικασιών που θα απομακρύνουν κάθε ενδεχόμενο επανάληψης του παρόντος προβλήματος, ώστε να μην έρθουμε στη δυσάρεστη θέση να επανέλθουμε σε παρόμοιες χρονοβόρες και ψυχοφθόρες διαδικασίες».