Σήμερα είναι: Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ VAMOS SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Οι κυνηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κυνηγούν κοντά σε κατοικημένες περιοχές
Οι κυνηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κυνηγούν κοντά σε κατοικημένες περιοχές

Μάκρη Αλεξ/πολης: Καταγγελίες κατοίκων για ασυνείδητους κυνηγούς.

24-09-2015

Πολλά είναι τα παράπονα που κάνουν κάτοικοι της Μάκρης Αλεξανδρούπολης για ασυνείδητους κυνηγούς που εξασκούν το χόμπι τους υπερβολικά κοντά στον οικισμό

Σε ρεπορτάζ της thrakinet.tv, οι κάτοικοι καταγγέλουν οτι η απόσταση που κρατούν οι κυνηγοί είναι τόσο μικρή, που σκάγια των όπλων τους φτάνουν ως και μέσα στις αυλές τους!

"Το πρόβλημα με τη λαθροθηρία, γιατί περι λαθροθηρίας πρόκειται αν δεν τηρείς τους κανονισμούς, αφορά πρωτίστως τους ίδιους τους κυνηγούς", δήλωσε ο Κρίτης Κρίτου, μέλος του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Μάκρης. Πρέπει οι ίδιοι να συμπεριφέρονται σωστά και να προστατεύουν τα ζώα και τις περιοχές που κυνηγούν.

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος όχι μόνο για το δραστικό βελινεκές ενός βλήματος, δηλαδή την απόσταση όπου ένα βλήμα σκοτώνει, αλλά και για το που πέφτουν τα σκάγια από τα όπλα. "Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τα παιδιά, τα σχολεία και τις περιουσίες της περιοχής", συμπλήρωσε.

Ο Κυνηγετικός Συλλογος Αλεξανδρούπολης δήλωσε οτι καταδικάζει κατηγορηματικά τέτοιες συμπεριφορές, ενώ τονίζει ότι τέτοια κρούσματα δεν προκλήθηκαν σε καμία περίπτωση από μέλη του συλλόγου. Όπως και να ΄χει, καλεί όλους τους κυνηγούς να σέβονται τη νομοθεσία, αλλά και τις σημάνσεις.

“Πάντοντε θα υπάρχουν τέτοια κρούσματα, αλλά αυτές οι περιοχές είναι ευαίσθητες”, δήλωσε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Επαμεινώνδας Τερζής. "Ο νόμος επιτρέπει το κυνήγι 100 μέτρα από το τελευταίο σπίτι μιας αγροτικής περιοχής, όμως αυτό δεν είναι αρκετή απόσταση. Προτρέπουμε κυνηγούς να αποφεύγουν αυτές τις περιοχές, μέσω πινακιδών που έχουμε στήσει στη περιοχή. Σίγουρα όμως δεν ειναι μόνο ντόπιοι κυνηγοί που συμπεριφέρονται έτσι”.