Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Με ελληνικές σημαίες εκατοντάδες Εβρίτες διαμαρτύρονται έξω από το ΚΥΤ Φυλακίου (video)

Με ελληνικές σημαίες εκατοντάδες Εβρίτες διαμαρτύρονται έξω από το ΚΥΤ Φυλακίου (video)

18-01-2022

Δύο ημέρες μετά την διαμαρτυρία των κατοίκων του βορείου Έβρου στο χωριό Φυλάκιο εκατοντάδες Εβρίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Προέδρου του οικισμού Χρήστου Τυρμπάκη και σήμερα Τρίτη 18 Ιανουαρίου βρέθηκαν εκ νέου έξω από το ΚΥΤ.

Με τις ελληνικές σημαίες στα χέρια οι κάτοικοι του Έβρου και όχι μόνο για ακόμη μια φορά γίνονται μια γροθιά και στέλνουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι "ο Έβρος ανήκει στους Έλληνες" και δεν θα επιτρέψουν να γίνει καμία εργασία επέκτασης στην υφιστάμενη δομή.

Στο σημείο υπάρχουν παρατεταγμένοι αστυνομικοί δυο διμοιριών των ΜΑΤ προκειμένου να εμποδίσουν τον κόσμο να εισβάλει μέσα στο ΚΥΤ.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας του Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης ευχαρίστησε από καρδιάς όλο τον κόσμο για την αμέριστη συμπαράσταση και ανέφερε ότι πλέον τον αγώνα αναλαμβάνουν οι 29 Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ορεστιάδας οι οποίοι αύριο Τετάρτη θα συνεδριάσουν προκειμένου να δρομολογήσυν τις κινητοποιήσεις που πρόκειται να γίνουν.

Αμέσως μετά το συγκεντρωμένο πλήθος ανάμεσα τους και ο Μητροπολίτης Αιγίου κρατώντας ψηλά τις ελληνικές σημαίες έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Δυόμιση ώρες μετά η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει όταν άτομα από το συγκεντρωμένο πλήθος άρχισαν να πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών και αυτοί με την σειρά να απαντούν με ρίψη χημικών.

Δυστυχώς αυτό είχε ως αποτέλεσμα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας να διαλυθεί.

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν από την σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας:

H επέμβαση των ΜΑΤ κατά των συγκεντρωμένων στο ΚΥΤ Φυλακίου