Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η έγκριση του νέου κόμβου αποτελεί μια θετική εξέλιξη για την περιοχή
Η έγκριση του νέου κόμβου αποτελεί μια θετική εξέλιξη για την περιοχή

Αλλάζει η πρόσβαση στη Μαΐστρο με τη δημιουργία νέου κόμβου

06-11-2026

Μια σημαντική παρέμβαση για τη διευκόλυνση των κατοίκων της Μαΐστρου παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης, καθώς εγκρίθηκε η δημιουργία νέου κόμβου αριστερής στροφής στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στη συμβολή με την οδό Αριστοτέλους.

Το ζήτημα πρόσβασης προέκυψε μετά την κατασκευή της περιφερειακής οδού, δημιουργώντας δυσκολίες στις μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής, αλλά και όσων κατευθύνονται προς το προθερμαντήριο του Μαΐστρου.

ΤΣΟΥΛΚΑΝΑΚΗΣ

Συγκεκριμένα, όσοι κινούνταν από την Αλεξανδρούπολη με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο και επιθυμούσαν να στρίψουν αριστερά προς την οδό Αριστοτέλους δεν είχαν πλέον δυνατότητα εισόδου. Αυτό ανάγκαζε τους κατοίκους, για μια απόσταση μόλις 150 μέτρων, να διανύουν τελικά πάνω από 1,5 χιλιόμετρο κάνοντας ολόκληρο κύκλο!

Η δημοτική αρχή, μετέφερε το τεκμηριωμένο αίτημα στην ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, υποστηρίζοντας την ανάγκη δημιουργίας αριστερής εισόδου από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας προς την οδό Αριστοτέλους.

Η μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ολοκληρώθηκε από τον Δήμο και εστάλη προς έγκριση στο αρμόδιο τμήμα χωροταξίας της Περιφέρειας. Η παρέμβαση προβλέπει τη δημιουργία νέας λωρίδας αναμονής στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, αναδιαμόρφωση της κεντρικής νησίδας και κατασκευή διαχωριστικής νησίδας στην Αριστοτέλους.

Η έγκριση του νέου κόμβου αποτελεί μια θετική εξέλιξη για την περιοχή, καθώς αναμένεται να αποκαταστήσει την πρόσβαση στη συνοικία και να διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητα των κατοίκων.