Σήμερα είναι: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
greek english turkish
KOYKORAVAS BABY SHOP ΙΚΤΕΟ

Αθλητικά νέα

Με ένα κύπελλο και δύο χρυσά μετάλλια στις ειδικές κατηγορίες σκάκι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Με ένα κύπελλο και δύο χρυσά μετάλλια στις ειδικές κατηγορίες σκάκι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

05-12-2017

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε το Ομαδικό πρωτάθλημα γρήγορου σκακιού της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης & Σερρών .

Τους αγώνες διοργάνωσαν η Σκακιστική Κίνηση Αλεξανδρούπολης και η Ε.Σ.Σ.Α.Μ.Θ.Σ στο HOTEL Ramada Plaza Thraki στην Αλεξανδρούπολη .

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν συνολικά 21 ομάδες, στο Α΄ Group 10 ομάδες (χωρίς περιορισμό ηλικίας) και στο Β΄ Group 11 ομάδες (παίδων κορασίδων ).

- Πρωταθλήτρια ομάδα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. για το 2017 ήταν ο ΣΟ Ξάνθης με 8 βαθμούς (4 νίκες και μία ήττα σε 5 αγώνες ) και πήρε το κύπελλο, χρυσά μετάλλια πήραν ο Κούρογλου Βίκτορ με 2,5/ 5, Σταμουλάς Νίκος 3/5 , Γεωργιάδης Νίκος 5/5 και ο Μουρκάκης Ιωάννης 2/5 .

-Στην δεύτερη θέση ήταν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με τον ΣΟ Ξάνθης με 8 βαθμούς (4/5) και πήρε το κύπελλο , (έχασε την πρώτη θέση στα κριτήρια των ισοβαθμιών) αργυρά μετάλλια πήραν ο Μαρκίδης Κωνσταντίνος με 4,5/5, Μίχος Θωμάς 3/5, Σπαθόπουλος Διογένης 3/5 και ο Βαλλιάνος Γεράσιμος 4/5 .
Στην τρίτη θέση ήταν ο ΣΟ Δράμας με 7 βαθμούς (3,5/5) και πήρε το Κύπελλο , χάλκινα μετάλλια πήραν ο .Δερμετζόγλου Χρήστος με 3 /5, ο Σοιλεμετζίδης Κωνσταντίνος 3/5, Γκανιαρίδης Παναγιώτης 3/5 και ο Ιωσιφίδης Ευάγγελος με 3,5/5 .

Στις ιδικές κατηγορίες στην πρώτη σκακιέρα πρώτος ήταν ο Μαρκίδης Κωνσταντίνος του Εθνικού με 4,5/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.
Στην δεύτερη σκακιέρα πρώτος ήταν Καζατζίδης Ηλίας του ΟΦΣ Καβάλας με 4/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.
Στην τρίτη σκακιέρα πρώτος ήταν Γεωργιάδης Νικόλαος του ΣΟ Ξάνθης με 5/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.
Στην τέταρτη σκακιέρα πρώτος ήταν ο Βαλλιάνος Γεράσιμος του Εθνικού με 4/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.

- Πρωταθλήτρια ομάδα παίδων κορασίδων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. για το 2017 ήταν ο ΣΟ Καβάλας με 10 βαθμούς (5 νίκες σε 5 αγώνες) και πήρε το κύπελλο, χρυσά μετάλλια πήραν ο Κρίκογλου Ιορδάνης 3/5, ο Ηλιόπουλος Δημήτριος 3,5/5 , ο Καλαμούκος Γρηγόριος 4,5/5 και η Αποστολακάκη Ευαγγελία 5/5 .

-Στην δεύτερη θέση ήταν το Πνεύμαθλον Καβάλας με 8 βαθμούς (4/5) και πήρε το κύπελλο , αργυρά μετάλλια πήραν ο Μακέδος Ιωάννης 4/5, ο Μιχαηλίδης Απόστολος 4,5/5, ο Στεφανίδης Παναγιώτης 3/5 και ο LIeshi Μάριος 3/5 .

Στην τρίτη θέση ήταν ο ΟΦΣ Καβάλας με 7 βαθμούς (3,5/5) και πήρε το Κύπελλο , χάλκινα μετάλλια πήραν ο .Κουτράκης Θεόδωρος 4/5, η Καλαμούκου Γιολάντα 1,5/5, ο Δημάκης Σταύρος 3,5/5 και η Δημάκη Ευαγγελία 3/5 .

Στις ιδικές κατηγορίες στην πρώτη σκακιέρα πρώτος ήταν ο Κουτράκης Θεόδωρος του ΟΦΣ Καβάλας με 4/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.
Στην δεύτερη σκακιέρα πρώτος ήταν ο Μιχαηλίδης Απόστολος του Πνεύμαθλον Καβάλας με 4,5/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.
Στην τρίτη σκακιέρα πρώτος ήταν ο Καλαμούκος Γρηγόριος του ΣΟ Καβάλας με 4,5/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.
Στην τέταρτη σκακιέρα ήταν η Αποστολακάκη Ευαγγελία του ΣΟ Καβάλας με 5/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο .

Τίμησαν με την παρουσία τους αγώνες ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας κ. Θεοδωρίδης Βασίλειος, ο πρόεδρος της ΕΣΑΜΘΣ κ. Αποστολακάκης Χριστόφορος, επίσης οι πρόεδροι και παράγοντες των σκακιστικών συλλόγων Σερρών, ΕΣ Δράμας, ΣΟ Δράμας, ΣΟ Καβάλας, ΟΦΣ Καβάλας, Πνεύμαθλον Καβάλας, ΣΟ Ξάνθης, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Σκακιστική Κίνηση Αλεξανδρούπολης, ΣΟ Φερών, ΓΑΣ Διδυμοτείχου, ΑΟ Ορεστιάδας.

RUN Greece