Σήμερα είναι: Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
greek english turkish
KOYKORAVAS AL FARO ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ Πελαργών  στον Πόρο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ Πελαργών στον Πόρο

14-06-2016

Με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων του Πόρου μικρών και μεγάλων, όλων των Ποριωτών της Περιφέρειας, όλων των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων των Φερών, Συλλόγων της Δημοτικής Ενότητας Φερών και πάρα πολλών κατοίκων της ευρύτερης περιφέρειάς μας ολοκληρώθηκε το «1ο Φεστιβάλ Πελαργών στον Πόρο -Το Ευρωπαϊκό χωριό των πελαργών 2016».  

Ο οικισμός του Πόρου ανακηρύχθηκε επίσημα από τον οργανισμό euroNATUR ως «Το Ευρωπαϊκό χωριό των πελαργών 2016», διάκριση μοναδική σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς αποτελεί σημαντικό τόπο για τη διατήρηση και αναπαραγωγή των πελαργών.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιελάμβανε επίσκεψη στο Κέντρο ενημέρωσης στον Πόρο, δακτυλιώσεις, ξεναγήσεις, δημιουργική απασχόληση και κατασκευές, διαγωνισμό φωτογραφίας, δρώμενα  και λαϊκή παράδοση, ποδηλατοδρομία, επιστημονική διερεύνηση και παραδοσιακό γλέντι με σημείο αναφοράς τους πελαργούς και τόπο διεξαγωγής τον Πόρο.

Στο Φεστιβάλ έγινε η επίσημη απονομή του τίτλου από τον εκπρόσωπο euroNATUR κ. Stefan Ferger.

Από βάθους καρδιάς ευχαριστούμε όσους και όσες ασχολήθηκαν δυναμικά για την επιτυχία αυτού του νέου Θεσμού. Τον Φορέα Διαχείρισης ΔΕΛΤΑ Έβρου , την ΔΕΔΗΕ και την ΔΕΗ, τα σχολεία Φερών και Άνθειας τους Συλλόγους μας και ιδιαίτερα τον Όμιλο Ορφέα για την χορευτική του παρουσία, τους καλλιτέχνες ζωγράφους μας, τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό φωτογραφίας , τους εκθέτες τοπικών προϊόντων , το προσωπικό της Δημοτικής Ενότητας Φερών και τον Σύλλογο του Πόρου. Ο σπόρος έπεσε και η 2η διοργάνωση του χρόνο θα βρει προσοδοφόρο έδαφος.

Επιπλέον, στα πλαίσια της διοργάνωσης «1ο Φεστιβάλ Πελαργών στον Πόρο» (Ευρωπαϊκό χωριό Πελαργών 2016» έγινε διαγωνισμός φωτογραφίας με χρηματικό έπαθλο 100€.

Οι φωτογραφίες εκτέθηκαν στις 10 και 11 Ιουνίου 2016 στο χώρο του Φεστιβάλ. Στις 10 Ιουνίου έγινε η επιλογή της καλύτερης φωτογραφίας από επιτροπή που συστάθηκε με την ευθύνη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ και τη συμμετοχή του ΚΕΔΗΦΩΤ Θράκης.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν έξι φωτογράφοι με 29 εξαιρετικές φωτογραφίες με θεματολογία από την ζωή του Πελαργού.

Το βραβείο πήρε η Γιώτα Μαντζουράτου με την υπέροχη φωτογραφία που δημοσιεύουμε και απεικονίζει το πότισμα των μικρών Πελαργών από το γονιό τους.