Κάτι τρέχει στον Έβρο

Με κινητοποιήσεις θα «απαντήσουν» οι 139 συμβασιούχοι εργαζόμενοι του ΠΓΝΑ

Με κινητοποιήσεις θα «απαντήσουν» οι 139 συμβασιούχοι εργαζόμενοι του ΠΓΝΑ

04-02-2023

Με κινητοποιήσεις δηλώνουν ότι θα «απαντήσουν» οι 139 συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, στους οποίους η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος γνωστοποίησε ότι θα απολυθούν στο τέλος Μαρτίου.

Για το θέμα μίλησε στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή "Εντός τόπου και χρόνου" ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου N. Έβρου Ευστάθιος Ασπιώτης.

VW Τερζενίδης

"Τώρα είμαστε πάλι στο σημείο μηδέν" ανέφερε καθώς όλο αυτό το διάστημα προχωρούσε κανονικά η διαδικασία της προκήρυξης του διαγωνισμού για να μπει ιδιώτης ωστόσο λόγω της πανδημίας καθυστέρησαν οι διαδικασίες, όμως πλέον υπάρχει ήδη ανάδοχος που θα αναλάβει την καθαριότητα στο νοσοκομείο και, όπως ανέφερε και ο Διοικητής του ΠΓΝΑ στη συνάντηση που πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου με εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού, θα ξεκινήσει πολύ σύντομα μέχρι το Μάρτιο ή τον Απρίλιο ο εργολάβος και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι θα σταματήσουν να εργάζονται.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για καθαριστές, τραπεζοκόμους, εργαζόμενους στον ιματισμού, φύλακες και μάγειρες που στήριξαν για μεγάλο διάστημα και εν μέσω πανδημίας τη λειτουργία του νοσοκομείου.