Σήμερα είναι: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
greek english turkish
JOY Δερέμπεης μικρό ALL4U

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Έβρο - Αγιάστηκαν τα νερά παρά το τσουχτερό κρύο (vid & pics)

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Έβρο - Αγιάστηκαν τα νερά παρά το τσουχτερό κρύο (vid & pics)

05-01-2019

ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε σε κάθε γωνιά του Έβρου αλλά και ολόκληρης της χώρας η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Πολλοί ήταν και φέτος οι τολμηροί που τήρησαν πιστά το έθιμο πέφτοντας στα παγωμένα νερά προκειμένου να έχουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού για μια καλή χρονιά.

Με τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού εορτάστηκαν στο λιμάνι του Αλεξανδρούπολης  τα Άγια Θεοφάνεια, χοροστατούντος του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ Άνθιμου παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου.

Αλεξανδρούπολη

 

Η όμορφη και συνάμα χιονισμένη Σαμοθράκη γιόρτασε τα Θεοφάνεια παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ήταν συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Πάνο Ρήγα και τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό.

Σαμοθράκη

Στις καλύβες και στο πανέμορφο Δέλτα του Έβρου, εορτάσθηκε και φέτος το έθιμο του αγιασμού των υδάτων, από ψαράδες και κυνηγούς της περιοχής.

Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο κόσμος και ιδιοκτήτες των καλυβών βρέθηκαν στην περιοχή, και κάποιοι τολμηροί κολυμβητές «έπεσαν» στα παγωμένα νερά του ποταμού για να πιάσουν τον Σταυρό.

Δέλτα Έβρου

Στο χωριό Άβαντας 10 χιλιόμετρα βόρεια της Αλεξανδρούπολης 5 τολμηροί νέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά του ποταμού και είχαν την ευλογία να βουτήξουν και να προσκυνήσουν τον Τ. Σταυρό.

Καστανιές Έβρου 

Στο βορειότερο τμήμα του νομού, στα χιονισμένα σύνορα του Έβρου τα παλικάρια μας αψηφώντας το κρύο τήρησαν και εκεί πιστά το έθιμο πέφτοντας στα παγωμένα νερά του ποταμού προκειμένου να έχουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού για μια καλή χρονιά.

 

Μάκρη Αλεξανδρούπολης 

Σ.Κ