Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
VARTAN

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Με ολική καταστροφή κινδυνεύει ο λιμενοβραχίονας από το Λιμανάκι της Μάκρης

Με ολική καταστροφή κινδυνεύει ο λιμενοβραχίονας από το Λιμανάκι της Μάκρης

25-01-2020

Μόλις 2 χιλιόμετρα από τον οικισμό της Μάκρης και 12 από την πόλη της Αλεξανδρούπολης συναντά κανείς το πανέμορφο λιμανάκι της Μάκρης.

Ένα λιμανάκι το οποίο θα μπορούσε να είναι το πιο όμορφο αλλά δυστυχώς ο λιμενοβραχίονας του κινδυνεύει με ολική καταστροφή!

Μεγάλο μέρος του έχει αποκολληθεί από το υπόλοιπο και είναι έτοιμο να πέσει, ενώ σε 2 σημεία του μπορεί κανείς άνετα να διακρίνει από την πίσω μεριά του καθώς οι τρύπες που έχουν δημιουργηθεί είναι αρκετά μεγάλες.

Ο ΟΛΑ ως φορέας διαχείρισης του λιμανιού είναι ενήμερος για την κατάσταση εδώ και πολύ καιρό. Η προηγούμενη ακόμα Διοίκηση για την αποκατάσταση των ζημιών του προσήνεμου μόλου και τον πλήρη επανασχεδιασμό του λιμένα είχε ξεκινήσει διαδικασία σύνταξης ακτομηχανικής μελέτης και μελέτης λιμενικών έργων, με δαπάνη του Οργανισμού.

Σήμερα, 2020 το συγκεκριμένο έργο ακόμα περιμένει την σειρά του που όπως φαίνεται "κοντοζυγώνει" καθώς την περασμένη Πέμπτη στα γραφεία του Οργανισμού πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο πρόεδρος του ΟΛΑ Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ αμέσως μετά την σύσκεψη ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB: "Παρόλο που η νέα Διοίκηση του Οργανισμού έχει δρομολογήσει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις με τμηματική και θεματική υλοποίηση, αναλόγως του μέτρου και της ροής χρηματοδότησης, το έργο της επισκευής και αποκατάστασης του προσήνεμου μώλου κρίνεται κατεπείγον καθώς ενέχει ο κίνδυνος της ολικής καταστροφής του."