Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στιγμιότυπο με το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης όπου πρωταγωνιστεί στο βίντεο που παρουσίασαν τη διοργάνωση των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων οι Γάλλοι!
Στιγμιότυπο με το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης όπου πρωταγωνιστεί στο βίντεο που παρουσίασαν τη διοργάνωση των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων οι Γάλλοι!

Με τη δικιά μας, Νίκη της Σαμοθράκης διαφημίζουν οι Γάλλοι τους Ολυμπιακούς Αγώνες! (video)

13-08-2021

"Κυριάρχει" για ακόμη μια φορά η τάση των Γάλλων, μέσω του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης, να διαφημίζουν δικές τους εκδηλώσεις και οργανώσεις! Πάντως μεγάλο μέρος της ελληνικής κληρονομιάς εντοπίζεται κάτω από τις "φτερούγες" ξένων χωρών!

Δεν είναι η πρώτη φορά αλλά ούτε όπως φαίνεται και η τελευταία, που χρησιμοποιείται το άγαλμα της δικιάς μας Νίκης της Σαμοθράκης, με σκοπό οι Γάλλοι να προσελκύσουν πολιτιστικά το ενδιαφέρον του κόσμου.

Το απόγευμα της Κυριακής λοιπόν, 8 Αυγούστου 2021, δόθηκε η "σκυτάλη" των Ολυμπιακών Αγώνων από το Τόκιο στο Παρίσι όπου και θα γίνουν οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες, συγκεκριμένα από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2024.


Με αφορμή αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός, οι Γάλλοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα βίντεο για να παρουσιάσουν την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα στο οποίο πρωταγωνιστεί το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης αφού είναι από τα σημαντικότερα εκθέματα στο Μουσείο του Λούβρου!

"Ράγισε" για ακόμη μια φορά η καρδιά μας, καθώς ως Εβρίτες, κάθε φορά που αντικρίζουμε το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης, νιώθουμε ρίγος και βαθιά συγκίνηση... 

 

Δείτε παρακάτω το βίντεο που οι Γάλλοι παρουσίασαν,  με φόντο τη Νίκη της Σαμοθράκης, τη διοργάνωση των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Παρίσι: