Κάτι τρέχει στον Έβρο

Από τις 3 τα ξημερώματα καίγεται το Τέμενος Βαγιαζήτ.
Από τις 3 τα ξημερώματα καίγεται το Τέμενος Βαγιαζήτ.

Μεγάλης έκτασης φωτιά στο Τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο

22-03-2017

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης και ώρα 3:00 στο Τέμενος Βαγιαζήτ στην πόλη του Διδυμοτείχου. Από τη φωτιά που ξέσπασε κατέρρευσε η οροφή ενώ οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι μεγάλες.

Τεράστια κινητοποίηση από την πυροσβεστική υπηρεσία ,όπου ήδη βρίσκονται στο σημείο 19 υδροφόρα οχήματα από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 3 βραχιονοφόρα ειδικά οχήματα, 4 βοηθητικά οχήματα, 54 άνδρες.

Στο σημείο βρίσκονται ο Επικεφαλής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Ναθαναήλ Ρήγας καθώς και Διοικητές από όλες τις πόλεις του Νομού Έβρου.

Το Τέμενος Βαγιαζήτ θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά Ισλαμικά μνημεία της Ευρώπης ενώ εργασίες συντήρησης  και αναστήλωσης γίνονται τον τελευταίο καιρό.  

Η Γενική Γραμματέας Υπουργείου Πολιτισμού κα. Μαρία Βλαζάκη έφθασε στο Διδυμότειχο για να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού διεμήνυσε από την πόλη του Διδυμοτείχου πως θα δοθεί προτεραιότητα στο Τέμενος Βαγιαζήτ και ότι στόχος είναι να αποκατασταθεί πλήρως και να παραδοθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το εσωτερικό του κτιρίου έχει καταστραφεί όπως και η στέγη και υπάρχει κίνδυνος από την υπερκατασκευή που υπήρχε ,να συμπαρασύρει και να καταρρεύσει τμήμα του κτιρίου.

Διενεργείται προανάκριση με την εποπτεία της  Εισαγγελίας Ορεστιάδας ενώ ο Επικεφαλής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Ναθαναήλ Ρήγας ανέφερε πως η μία φωτιά που είχε ξεσπάσει το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας δεν είχε σχέση με την φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης. 

Σοφία Χύτου 

Μεγάλης έκτασης φωτιά στο Τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο Μεγάλης έκτασης φωτιά στο Τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο Μεγάλης έκτασης φωτιά στο Τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο