Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Μένει η Ορεστιάδα χωρίς τεχνικούς ΔΕΗ; - Τι απαντά ο Δήμαρχος στην αντιπολίτευση

Μένει η Ορεστιάδα χωρίς τεχνικούς ΔΕΗ; - Τι απαντά ο Δήμαρχος στην αντιπολίτευση

01-10-2018

Το ζήτημα της πλήρους υποστελέχωσης στο Τεχνικό Τμήμα της ΔΕΔΔΗΕ στην Ορεστιάδα εγείρει η επικεφαλής της παράταξης «Ορεστιάδα Τόπος να Ζω», Μαρία Γκουγκουσκίδου.

Όπως γνωστοποιεί η ίδια σε ανακοίνωσή της, από σήμερα 1η Οκτωβρίου οι 4 εναπομείναντες υπάλληλοι, μετά την συνταξιοδότηση 4 συναδέλφων τους, αποσπώνται στο Διδυμότειχο, με αποτέλεσμα όπως επισημαίνει, ο Δήμος Ορεστιάδας να μείνει «χωρίς ούτε έναν τεχνικό για την αντιμετώπιση των πολλών και σοβαρών προβλημάτων ηλεκτροδότησης».

Το γεγονός της απόσπασης επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο Δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, πλην όμως σημειώνει πως τα συνεργεία που θα δουλεύουν στην Ορεστιάδα θα παραμείνουν τα ίδια, με την μεγαλύτερη ταλαιπωρία να αφορά τους ίδιους τους τεχνικούς.

«Οι υπάλληλοι θα πηγαινοέρχονται 19 χλμ μέχρι το Διδυμότειχο, αλλά οι βάρδιες θα παραμείνουν οι ίδιες. Θα υπάρχουν δηλαδή 2 βάρδιες καθημερινά, μία για το Σουφλί, και μια για την Ορεστιάδα, όπου θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα γραφεία. Στις βλάβες που θα προκύπτουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα πηγαίνουν και πάλι οι ίδιοι τεχνικοί που μένουν στην Ορεστιάδα», επισημαίνει ο Δήμαρχος.

Ο Βασίλης Μαυρίδης έχει αποστείλει επιστολή στην διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ για την αναπλήρωση των 4 υπαλλήλων που αποσπάστηκαν στο Διδυμότειχο, ενώ το σκεπτικό της απόφασης σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε, έγκειται στην συγκέντρωση των Τεχνικών στο Διδυμότειχο, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την αποτελεσματικότερη επέμβασή τους σε περιπτώσεις διακοπών ηλεκτροδότησης.

Μαρίνα Κριτού