Σήμερα είναι: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ AL FARO TIMI MIKRO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Μέσα στον Ιούνιο θα τοποθετηθεί το Seatrac στην δημοτική πλαζ Αλεξανδρούπολης

Μέσα στον Ιούνιο θα τοποθετηθεί το Seatrac στην δημοτική πλαζ Αλεξανδρούπολης

21-05-2018

Όπως όλα δείχνουν θα ομορφύνει και φέτος το καλοκαίρι πολλών ΑμεΑ στην Αλεξανδρούπολη καθώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα τοποθετηθεί το σύστημα Seatrac στην Δημοτική πλάζ ΕΟΤ.

Στην επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Έβρου Κώστα Ευθυμιάδη μας ανέφερε πως μέσα Ιουνίου,  ταυτόχρονα δηλαδή με την έναρξη της λειτουργίας της πλαζ, θα τοποθετηθεί και το Seatrac.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρισυ στην διάρκεια περίπου των εξήντα ημερών που λειτούργησε το Seatrac το χρησιμοποίησαν περίπου 260 άτομα.

Για τα νέα συστήματα που επρόκειτο να τοποθετηθούν στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης ο κ. Ευθυμιάδης δήλωσε "Έχει υποβληθεί αίτηση από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ακόμα  δεν έχουμε πάρει έγκριση οπότε αναμένουμε."

Να θυμήσουμε πως ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είχε υποβάλλει αίτηση στην πρόσκληση που είχε ανοίξει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστηκότητα και Επιχειρηματικότητα προκειμένου να τοποθετηθούν σε 4 παραλίες της Αλεξανδρούπολης Seatrac και όργανα τα οποία θα διευκολύνουν τους λουόμενους ΑμεΑ.

Οι παραλίες οι οποίες επρόκειτο να τοποθετηθούν είναι η παραλία του ΕΟΤ, η παραλία της Χηλής, στο Δελφίνι και στην Κ. Ακτή.

Τι ειναι το Seatrack

Το Seatrac, που είναι μια καινοτόμος εφεύρεση της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών, επιτρέπει στα ΑμεΑ να εισέλθουν από την παραλία μέσα στη θάλασσα, χωρίς να χρειάζεται η βοήθεια συνοδών. Το σύστημα αποτελείται από μία ράμπα και ένα καροτσάκι, που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και εγκαθίσταται στην παραλία επιτρέποντας στα ΑμεΑ να εισέλθουν μόνα τους μέσα στη θάλασσα, με τη χρήση ενός χειριστηρίου, και μετά να επιστρέψουν στην παραλία.

Το σύστημα Seatrac απευθύνεται σε διαφορετικές περιπτώσεις χρηστών, όπως άτομα προχωρημένης ηλικίας, με σκλήρυνση κατά πλάκας, χρήστες με αναπηρία στα κάτω άκρα ή νευρομυϊκές δυστροφίες, παραπληγικούς-τετραπληγικούς, ασθενείς της νόσου του Πάρκινσον, άτομα με προσωρινούς τραυματισμούς ή έγκυες γυναίκες με προβλήματα ισορροπίας.

 

RUN Greece