Κάτι τρέχει στον Έβρο

Μέτριες έως ακραίες οι συνθήκες ξηρασίας στον Έβρο τον Οκτώβριο
Συνθήκες ήπιας και μέτριας ξηρασίας καταγράφηκαν στη χώρα τον Οκτώβριο, με τον Έβρο να παρουσιάζει συνθήκες ξηρασίας οι οποίες χαρακτηρίζονται κατά τόπους ακραίες, σύμφωνα με τον χάρτη Ξηρασίας που δημοσιοποίησε το Εθνικό Αστεροσκοπείο/meteo.gr.
Βάσει των δεικτών που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό της απόκλισης του ύψους βροχής από τον κλιματικό μέσο όρο, τον φετινό Οκτώβριο, σε επίπεδο νομού αλλά και ευρύτερα στη Θράκη, απουσιάσαν οι βροχοπτώσεις, εντείνοντας έτσι την ξηρασία στην περιοχή.
Παρόμοια ήταν η κατάσταση και τον μήνα του Σεπτέμβρη, που παρατηρήθηκαν επίσης συνθήκες ξηρασίας.
Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει και μία περιοχή στον δήμο Σουφλίου, η οποία είναι η μοναδική σε όλη τη χώρα όπου ο δείκτης ξηρασίας βρίσκεται στην «ακραία» κατηγορία.
- Παρέμβαση-συγκέντρωση στο σπίτι του πρύτανη του ΔΠΘ με πανό, συνθήματα & τρικάκια (video)
(27-03-2024) - Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ξεκίνησε η καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια ΑΜΘ
(27-03-2024) - Συναγερμός στον Έβρο: Έκτακτα μέτρα για να μην περάσουν τζιχαντιστές από Τουρκία
(27-03-2024) - Συμβολική δεντροφύτευση στην Ορεστιάδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασών!
(27-03-2024) - Εβρίτης εφηύρε πατέντα για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και ρύπανσης στα φορτηγά & λεωφορεία
(27-03-2024)