Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Μήνυση Χρυσής Αυγής: Ζητά να ακυρωθεί η πορεία του μειονοτικού κόμματος DEB την Κυριακή

Μήνυση Χρυσής Αυγής: Ζητά να ακυρωθεί η πορεία του μειονοτικού κόμματος DEB την Κυριακή

21-07-2016

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε την Τρίτη 19 Ιουλίου η Χρυσή Αυγή μέσω του γραμματέα της Τ.Ο. Κομοτηνής Ελευθέριου Αλατζά στο αστυνομικό μέγαρο και στην εισαγγελία Ροδόπης κατά του μειονοτικού κόμματος DEB, με σκοπό  την αποτροπή της πορείας που έχει ανακοινωθεί για την Κυριακή 24/7, στη μνήμη του ιδρυτή του κόμματος Αχμέτ Σαδίκ.

"Η Χρυσή Αυγή πιστή στην πρωτοπορία του αγώνα ενάντια στην τουρκοποίηση της Θράκης είναι το μοναδικό κόμμα το οποίο αντιστέκεται κι αγωνίζεται έμπρακτα σε κάθε ανθελληνική  κίνηση της Τουρκίας και των εγχώριων πρακτόρων της, που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας", αναφέρει η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.

Μηνυτήρια Αναφορά Κατά:

1) Αλή Τσαβούς Μουσταφά, πρόεδρο "Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας" (ΚΙΕΦ/DEB), κάτοικο Κομοτηνής, 3ο χλμ Κομοτηνής - Καρυδιάς.

2) Αχμέτογλου Οζάν, αντιπρόεδρο "Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας" (ΚΙΕΦ / DEB), κάτοικο ομοίως.

3) Παντός άλλου υπευθύνου

Με  πλήθος δημόσιων ομιλιών, παρεμβάσεων και προκλητικών δηλώσεων αμφότεροι οι καταγγελλόμενοι, με την ιδιότητα ο πρώτος του προέδρου και ο δεύτερος του αντιπροέδρου του "Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας" (KIEΦ/DEB), έχουν κατά καιρούς αποπειραθεί με τις τοποθετήσεις τους και τις δημόσιες εκδηλώσεις τους, να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας, αμφισβητώντας ευθέως τόσον τις Διεθνείς Συμβάσεις, όσο και την επίσημη πολιτική της χώρας σε σχέση με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Ειδικότερα, μέσα από ένα πλήθος τοποθετήσεων, πάντα σε δημόσιο βήμα και εκμεταλλευόμενοι την οιονεί "πολιτική ιδιότητα" που έχουν αποκτήσει δια του κόμματος ΚΙΕΦ (DEB), οι ανωτέρω έχουν κατ' εξακολούθηση αρνηθεί τον επίσημο χαρακτηρισμό της μειονότητας της Θράκης ως "μουσουλμανικής", δηλαδή αμιγώς θρησκευτικής, όπως πηγάζει απερίφραστα από την εφαρμοζόμενη Συνθήκη της Λωζάνης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, επιμένοντας για ευνόητους λόγους να αναφέρονται σε αυτή ως "τουρκική", δηλαδή εθνική, προκαλώντας τον Θρακιώτικο λαό σε αμοιβαία διχόνοια, διαταράσσοντας με τον τρόπο αυτό την κοινή ειρήνη.

Η ρητορική της δόλιας και συστηματικής προσπάθειας διαίρεσης του ελληνικού λαού σε εθνικές ομάδες, σε μια κατεξοχήν ευαίσθητη γεωγραφική περιοχή όπως η Θράκη, ούτε τυχαία είναι ούτε αθώα.

Εντάσσεται σε ένα πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, που αποτελώντας την αιχμή του δόρατος της τουρκικής προπαγάνδας στην εξωτερική πολιτική της γείτονος, χρησιμοποιεί ως όργανό της, προκλητικές φυσιογνωμίες όπως οι ανωτέρω, που μοναδικό σκοπό τους έχουν να δυναμιτίσουν το κλίμα της τοπικής κοινωνίας και να εξωθήσουν τα πλέον εξτρεμιστικά στοιχεία της σε πράξεις που αντιβαίνουν την κοινωνική ειρήνη και τη δημοκρατική νομιμότητα.

Όλως ενδεικτικές, αλλά απολύτως χαρακτηριστικές, είναι οι πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του δευτέρου, όπως αυτές καταγράφονται επίσημα από την ιστοσελίδα του εν λόγω κόμματος σχετικά με τη δήθεν "τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης", την πολιτική "οντότητα" της οποίας προσπαθεί να δημιουργήσει ο λαθρόβιος σχηματισμός DEB. 

Πηγή: www.xronos.gr