Σήμερα είναι: Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
greek english turkish
AL FARO BABY SHOP TIMI MIKRO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Οι 9 λωρίδες του "Ελευθερία ή Θάνατος"
Οι 9 λωρίδες του "Ελευθερία ή Θάνατος"

Μητροπολίτης Άνθιμος: “Αναρτήστε τις ελληνικές σημαίες παντού στην πόλη μας”

22-03-2018

Αυτό είναι το μήνυμα που απευθύνει σε δελτίου τύπου ο Μητροπολίτης Άνθιμος προς τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης, αλλά και όλης της Ελλάδας, εν όψει της Θεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που γιορτάζει η Εκκλησία την Κυριακή 25 Μαρτίου.

Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι, τα μπαλκόνια και τα καταστήματά μας με τη γαλανόλευκη, ιδιαίτερα εφέτος που οι προκλήσεις κατά της πατρίδας μας εντείνονται και τα μέτωπα στα εθνικά μας θέματα είναι ανοικτά” τελειώνει. 

Αυτή είναι η μέρα, εξάλλου, η οποία επιλέχθηκε για να σηματοδοτηθεί η έναρξη της Επαναστάσης του 1821. Φυσικά, Η Ελληνική Επανάσταση ή Επανάσταση του 1821, ήταν η επιτυχημένη ένοπλη εξέγερση την οποία διεξήγαγαν επαναστατημένοι Έλληνες εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με σκοπό την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας και τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους. Αποτελεί δε μια ημέρα που συνδέθηκε άρρηκτα τόσο με την θρησκευτική όσο και με την πολιτισμική αναγέννηση ενός έθνους, του Ελληνικού.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος προτρέπει, λοιπόν, όλους τους πολίτες να γιορτάσουν μια μέρα με ανεκτίμητη ιστορική, θρησκευτική αλλά και πολιτισμική σημασία.

Νικήτας Διαμαντόπουλος