Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
BAROLO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς, με τον κ. Μητσοτάκη να εκφράζει την πρόθεσή του να το επισκεφθεί εκ νέου, κάνοντας λόγο για μια περιοχή που «αγαπάει πολύ».
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς, με τον κ. Μητσοτάκη να εκφράζει την πρόθεσή του να το επισκεφθεί εκ νέου, κάνοντας λόγο για μια περιοχή που «αγαπάει πολύ».

Μητσοτάκης: Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας για τον Έβρο μετά τις φωτιές

07-09-2026

Τη συνέπεια της κυβέρνησης στις δεσμεύσεις που ανέλαβε για τον Έβρο μετά τη μεγάλη πυρκαγιά υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στο πλαίσιο της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Μαρίνας Κονδύλη για την «παραίτηση» του Σταύρου Μπένου από την Επιτροπή Ανασυγκρότησης του Έβρου, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε απόλυτος. Παρότι εξέφρασε τον σεβασμό του προς το πρόσωπο του κ. Μπένου και αναγνώρισε τη συμβολή του στη Βόρεια Εύβοια και στη Θράκη, υποστήριξε κατηγορηματικά ότι «δεν έχει δίκιο σ’ αυτό που λέει».

KYRCOM

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς, με τον κ. Μητσοτάκη να εκφράζει την πρόθεσή του να το επισκεφθεί εκ νέου, κάνοντας λόγο για μια περιοχή που «αγαπάει πολύ». Σύμφωνα με τον ίδιο, τα έργα που πραγματοποιήθηκαν μετά την καταστροφική πυρκαγιά είναι εντυπωσιακά και η διαδικασία φυσικής αναγέννησης εξελίσσεται ταχύτερα από τις αρχικές επιστημονικές προβλέψεις. Στάθηκε μάλιστα στην αποκατάσταση της άγριας πανίδας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως σήμερα παρατηρούνται περισσότερα πτηνά στο δάσος συγκριτικά με το παρελθόν.

Περνώντας στην αξιολόγηση της περιοχής, ο κ. Μητσοτάκης επανέφερε τη διάκριση μεταξύ των δύο ταχυτήτων του νομού. Αναγνώρισε τη ραγδαία ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης και τη μεγάλη δυναμική του Νότου, σημειώνοντας πως πάγιος στόχος παραμένει η σύγκλιση του Βόρειου με τον Νότιο Έβρο. Δήλωσε μάλιστα κατηγορηματικά ότι «όλα όσα έχουμε δεσμευτεί τα υλοποιούμε», επιμένοντας ότι η εξίσωση αυτή επιτυγχάνεται σταδιακά.

Τα δύο λεπτά που αφιερώθηκαν στον Έβρο κατά τη συνέντευξη Τύπου συμπύκνωσαν την προσπάθεια της κυβέρνησης να προβάλει ένα success story ανασυγκρότησης. Πίσω όμως από τους υψηλούς τόνους αισιοδοξίας, τα επίσημα δεδομένα μαρτυρούν πως ο Βόρειος Έβρος συνεχίζει να περιμένει προεδρικά διατάγματα και ουσιαστικά κίνητρα για την ανάπτυξη του τόπου.