Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Μια αγκαλιά αγάπης για τα ασυνόδευτα ανήλικα από τους Συνοριακούς Φύλακες του Έβρου

Μια αγκαλιά αγάπης για τα ασυνόδευτα ανήλικα από τους Συνοριακούς Φύλακες του Έβρου

14-04-2021

"Υπάρχει μια συνεχόμενη πληγή του προσφυγικού. Ακούει στο όνομα "ασυνόδευτα ανήλικα"." Με αυτά τα λόγια που συγκινούν ο Πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς μας σύστησε δύο ακόμα ασυνόδευτα ανήλικα που έφτασαν στη χώρα μας χωρίς κανέναν δίπλα τους.

Στην σύντομη ζωή τους έχουν βιώσει πόλεμο, κακουχίες, φτώχια, εκμετάλλευση, πόνο, απώλειες συγγενών, προσφυγιά, ρατσισμό και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους. Κι όμως δεν το έβαλαν κάτω, το βλέπεις στο πρόσωπό τους, αναγνωρίζουν τη βοήθεια και την αγάπη που τους προσφέρεται απλόχερα.

Ο Mohammad και η μικρή του αδερφή Maria βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο και δέχθηκαν μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης από το Σωματείο της Ένωσης Συνοριακων Φυλακων Ν.Έβρου.


Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o κ. Γιαλαμάς " Η Ελληνική Αστυνομία το Σωματείο της Ένωσης Συνοριακων Φυλακων Ν.Έβρου καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακων Φυλακων δείχνουν καθημερινά τι σημαίνει ανθρωπιά, ευαισθησία, αγάπη σε αυτά τα παιδιά άλλωστε το έχει αποδείξει και στο παρελθόν η ίδια η παράδοσή μας. Χωρίς κανέναν δίπλα τους και χωρίς ελπίδα μπροστά τους. Τα λιγοστά ρούχα και τρόφιμα που τους προσφεραμε δεν μετρώνται με την αγκαλιά και τα χαμόγελα που μας έδωσαν.. Η Ελληνική Αστυνομία δείχνει για μια ακόμη φορά το ανθρώπινο πρόσωπο της.. Συνεχίζουμε..."

Πάνω από 100 ασυνόδευτα ανήλικα συνέδραμε η Κινητή Μονάδα της Άρσις στον Έβρο

Περισσότερα από 100 ανήλικα προσφυγόπουλα, ασυνόδευτα και χωρισμένα από τις οικογένειές τους, συνέδραμε κατά τη διάρκεια του 2020 η Κινητή Μονάδα Παιδικής Προστασίας που λειτουργεί η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Φυλάκιο του Έβρου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «από τους περίπου 60 ανήλικους ασυνόδευτους που κατέθεσαν αίτημα ασύλου στην Ελλάδα, οι εννέα (από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράν) είδαν το αίτημά τους να γίνεται πραγματικότητα ήδη κατά το χρονικό διάστημα που βρίσκονταν στο ΚΥΤ».