Κάτι τρέχει στον Έβρο

Μια μαρμάρινη Ρωμαϊκή σαρκοφάγος τοποθετήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Μια μαρμάρινη Ρωμαϊκή σαρκοφάγος τοποθετήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

19-10-2020
Στα πλαίσια της προετοιμασίας της μόνιμης έκθεσης που ετοιμάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αλεξανδρούπολης, τοποθετήθηκε ένα αρχαίο αντικείμενο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους επισκέπτες του μουσείου.
 
Μία μαρμάρινη ρωμαϊκή σαρκοφάγος από την περιοχή του Αρδανίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης "βρήκε την θέση της" στο Αρχαιολογίκο Μουσείο της Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε στην πρόσοψη του μουσείου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο εύρημα καθώς έχει μήκος 2,25 μέτρα και συνολικό βάρος 5 τόνους. Είναι ένα αρχαίο αντικείμενο που χρειάστηκε ιδιαίτερη μεταχείριση από ειδικό τεχνικό προσωπικό για τη συσκευασία, μεταφορά και τοποθέτησή του στην τελική θέση του.
 
Για την μεταφορά της και την τοποθέτηση της σαρκοφάγου χρειάστηκαν πάνω από 8 ώρες, ενώ παράλληλα συντηρητές, αρχιτέκτονας και αρχαιολόγοι επιτηρούσαν όλες τις ώρες την όλη διαδικασία. Στην συνέχεια οι συντηρητές του μουσείου ασχολήθηκαν με την επί τόπου συντήρηση της.
 
Δείτε εδώ την συνέντευξη με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου κ. Δόμνα Τερζοπούλου:
Φ.Δούκογλου
Μια μαρμάρινη Ρωμαϊκή σαρκοφάγος τοποθετήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης Μια μαρμάρινη Ρωμαϊκή σαρκοφάγος τοποθετήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης