Σήμερα είναι: Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ Δερέμπεης μικρό VAMOS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Μια πλωτή "πολιτεία" από αλουμίνιο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης (photo & video)

Μια πλωτή "πολιτεία" από αλουμίνιο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης (photo & video)

07-11-2019

Εντυπωσιάζει το αμερικανικό πολεμικό CARSON CITY το οποίο βρίσκεται από την Τρίτη 05 Νοεμβρίου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Το πολεμικό πλοίο USNS Carson City ανήκει στην δύναμη της Στρατιωτικής Διοίκησης Εφοδιασμού Ναυτικού (Sealift), που ελέγχει τα ανεφοδιαστικά και στρατιωτικά πλοία μεταφοράς του Πολεμικού Ναυτικού.

Ναυπηγήθηκε το 2015 και τέθηκε σε υπηρεσιακή ετοιμότητα τον Ιούνιο του 2016.

Με μήκος 103 και πλάτος 29 μέτρα, ανώτερη ταχύτητα 43 κόμβους μπορεί να μεταφέρει 312 στρατιώτες, άρματα μάχης ακόμα και ελικόπτερα.

Τα τελευταία χρόνια το USNS Carson City επιχειρεί στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, με έδρα του τις ναυτικές εγκαταστάσεις της Σούδας.

Η παρουσία του USNS Carson City στην Αλεξανδρούπολη και η επίσκεψη τού διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, αντιστράτηγο Κρίστοφερ Καβόλι (Christopher Cavoli), σηματοδοτεί την αναπτυξιακή δυναμική του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, αλλά και την έναρξη χρήσης του από αμερικανικά πολεμικά πλοία στη βάση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας- ΗΠΑ (Mutual Defence Cooperation Agreement - MDCA).

Ενθουσιασμένος από την πόλη και το κλίμα που συνάντησε εδώ, ο κ. Καβόλι ευχαρίστησε τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης, τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, τις κρατικές αρχές αλλά και τον εμπορικό κόσμο της ακριτικής πόλης.

Παρόντες στην ξενάγηση ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο διοικητής της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας, Άγγελος Χουδελούδης, ο πρόεδρος Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Κώστας Χατζημιχαήλ, ο διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΑ Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, ενώ τον Δήμο Αλεξανδρούπολης εκπροσώπησε ο γ.γ. της δημοτικής αρχής Γιάννης Μπόγδης.