Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Δημήτρης & Γιάννης Μητρουλάκης
Δημήτρης & Γιάννης Μητρουλάκης

Mitroulakis Crew: Η ομάδα που «ζωγραφίζει» στις καρδιές των μαθητών αλλάζοντας την όψη των σχολείων (video)

14-09-2019

Την αγάπη προς τον χώρο που μεγαλώνουν τα παιδιά αλλά και το μεράκι τους απέδειξαν για άλλη μια φορά οι καλλιτέχνες Δημήτρης και Γιάννης Μητρουλάκης από την Αλεξανδρούπολη.

Σίγουρα θα θυμάστε όλοι το 1ο δημοτικό σχολείο με την πόρτα - "βιβλιοθήκη". Ένα έργο το όποιο έγινε viral και "ταξίδεψε" σε όλη την Ελλάδα κάνοντας τους πάντες να μιλούν για το 1ο δημοτικό σχολείο Αλεξανδρούπολης και τα αδέρφια Μητρουλάκη.

"Επιλέξαμε τα σχολικά κτίρια και στόχος μας είναι ένα όμορφο σχολείο, με ένα φιλικό περιβάλλον για τα παιδιά και τους δασκάλους, «τόσο ωραίο που η τιμωρία για τα απείθαρχα παιδιά θα έπρεπε να είναι ο αποκλεισμός τους από το σχολείο την επόμενη μέρα»(Όσκαρ Ουάιλντ) αναφέρουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν:

Η αισθητική του χώρου είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ψυχολογία μαθητών και εκπαιδευτικών, αν αναλογιστεί κανείς τις ώρες που περνούν καθημερινά στο σχολείο. Αυτό σκέφτηκαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και πρότειναν την καθολική αλλαγή της εικόνας των σχολείων." 

Όσοι τους γνωρίζουν ήταν σίγουροι πως αυτό είναι μόνο η αρχή και πως έχουμε ακόμα πολλά να δούμε. Και να που ήρθε η στιγμή να μιλάμε για δύο νέα σχολεία τα οποία άλλαξαν όψη το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φερών.

"Ξεκινήσαμε με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης με θέμα «μια κυψέλη συνεργασίας». Συνεχίζουμε με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, με «το Δέντρο της Γνώσης» που καθημερινά πρέπει να ποτίζουμε και με το μήνυμα « Save the Planet». Και αναπτύσσουμε τη φαντασία μας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φερών, με το μήνυμα « Κάθε παιδί είναι ένας Καλλιτέχνης - η Φαντασία είναι η αρχή της Δημιουργίας»".

Τέλος αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο στόχος τους "Στόχος μας είναι τα παιδιά μας να νιώσουν ασφάλεια στο χώρο του σχολείου, να χαίρονται και να ρουφάνε θετική ενέργεια από όμορφες εικόνες και χρώματα!"

Αυτά είναι τα σχολεία που ονειρευόμαστε και θέλουμε και είμαστε πολύ περήφανοι που τα ωραιότερα σχολεία βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη χάρη στο Crew Mitroulakis!

Bio

Οι καλλιτέχνες του Crew Mitroulakis, Ιωάννης και Δημήτριος Μητρουλάκης, βάζουν το χρώμα και τη τέχνη στο δημόσιο αστικό τοπίο.

Γεννημένoı στην Αλεξανδρούπολη ξεκίνησαν από τη παιδική τους ηλικία να πειραματίζονται με την τεχνική του γκράφιτι, ένα πάθος που μέσα στα χρόνια εξελίχθηκε σε full time απασχόληση. Η γνωριμία με την τέχνη του graffiti και την street art αποτέλεσε το έναυσμα για την ενασχόλησή τους με τη ζωγραφική,-τις τοιχογραφίες, την ξυλογλυπτική και την διακόσμηση.

Λίγα λόγια για το γκράφιτι
Το γκράφιτι και η street art συμβάλλουν ώστε να αναβαθμίσουν ένα χώρο που καθημερινά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής όλων στα αστικά τοπία. Το γκράφιτι έχει πιο ζωγραφικά πλέον θέματα, αποκτά ενέργεια και αισθητική του χώρου, φτάνοντας σήμερα να θεωρείται η πιο πρωτοποριακή μορφή τέχνης.

Δείτε το video που ετοιμάσαμε από τα έργα τους: