Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η αγάπη για το σχολείο τους μετέτρεψε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης σε μια όμορφη κυψέλη
Η αγάπη για το σχολείο τους μετέτρεψε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης σε μια όμορφη κυψέλη

Το 1ο Δημοτικό Αλεξανδρούπολης άλλαξε πρόσωπο…έτσι «απλά» (video)!

03-11-2018

Ο κόσμος των μελισσιών είναι ο κόσμος της συνεργασίας, της εργατικότητας και της ομαδικότητας. Από εκεί εμπνεύστηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και με την βοήθεια εθελοντών το σχολείο άλλαξε πρόσωπο και έγινε viral σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η "μεταμόρφωση" του σχολείου με την τοποθέτηση της εξωτερικής πόρτας του αύλειου χώρου. Η πόρτα έχει την όψη μιας βιβλιοθήκης όπου είναι τοποθετημένα μερικά από τα πιο γνωστά βιβλία όπως: "Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες" του Ι. Βερν, "Ο Μικρός Πρίγκιπας" του Αντουάν Σαιντ Εξυπερύ, "Το Γαϊτανάκι" της Ζωρζ Σαρή, "Το όνειρο του Σκιάχτρου" του Ευγένιου Τριβιζά κ.α.

Συγχαρητήρια σε όλους που μεταμόρφωσαν αυτό το σχολείο και δίνουν το παράδειγμα πως άνθρωποι με μεράκι μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να χαρίσουν στα παιδιά ένα κόσμο πιο φωτεινό!

Λίγα λόγια για την ομάδα εθελοντών «UPLO»

Η ομάδα εθελοντών «UPLO» ιδρύθηκε με ένα και μοναδικό σκοπό: να αλλάξει τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων ως προς την σημασία της κοινωνικής συνεισφοράς.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από μια μικρή ομάδα πολιτών, πριν από μερικά χρόνια, και αν και αυτή τη στιγμή παραμένει ανενεργή, το καλλιτεχνικό της «τμήμα» εξακολουθεί να συμβάλλει ενεργά στην αναβάθμιση του τόπου.

Στo πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι καλλιτεχνικές παρεμβάσεις που πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, από την ομάδα graffiti Mitroulakis Crew.

Μια πρωτοβουλία που συνέβαλλε στην αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος των παιδιών, και που για ακόμη μια φορά απέδειξε την αξία του εθελοντισμού.

Δείτε στο video που ακολουθεί το νέο "πρόσωπο" του σχολείου:

Το 1ο Δημοτικό Αλεξανδρούπολης άλλαξε πρόσωπο…έτσι «απλά» (video)! Το 1ο Δημοτικό Αλεξανδρούπολης άλλαξε πρόσωπο…έτσι «απλά» (video)!