Σήμερα είναι: Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
greek english turkish
KOYKORAVAS TIMI MIKRO AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Μόνο 19 από τους 1.453 αγρότες εγκρίθηκαν στην ΑΜ-Θ για τις βιολογικές: «δημιουργούν μεγαλοτσιφλικάδες!»

Μόνο 19 από τους 1.453 αγρότες εγκρίθηκαν στην ΑΜ-Θ για τις βιολογικές: «δημιουργούν μεγαλοτσιφλικάδες!»

14-04-2019

Αναταραχή και αγανάκτηση επικρατεί στις τάξεις των αγροτών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της πρόσκλησης για ένταξη στο μέτρο 11 "Βιολογικές Καλλιέργειες" του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, από τις 1.453 αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην Περιφέρειά μας, εγκρίθηκαν μονάχα οι 19, με αποτέλεσμα οι πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων αγροτών να μένουν εκτός.

«Το γεγονός αυτό οφείλεται στα κριτήρια που έβαλε το Υπουργείο και στη χαμηλή χρηματοδότηση. 19 αγρότες μοιράστηκαν 3,5 εκατομμύρια €! Όταν σου ορίζει πολλά στρέμματα και σε ορεινό όγκο, τότε το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούν μεγαλοτσιφλικάδες!», επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος & Υποδομών.

Ο Κώστας Βενετίδης επικοινώνησε μάλιστα ο ίδιος με τον Υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία.

«Μετά από σύγκλιση της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας στείλαμε και έγγραφη διαμαρτυρία με την οποία ζητάμε να ενταχθούν στο μέτρο οι παλιοί και οι νέοι αγρότες. Ο Υπουργός ρώτησε "πως έγινε αυτό;" και μου είπε οτι θα γίνουν κινήσεις ώστε να ενταχθούν κι άλλοι στο μέτρο», επισημαίνει ο Κώστας Βενετίδης.

Να σημειωθεί ότι οι αγρότες που εντάχθηκαν στο μέτρο από το Νομό Έβρου ήταν 2.

Μαρίνα Κριτού