Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, Άρης Χρυσόπουλος με τον Χρήστο Δερμεντζόπουλο.
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, Άρης Χρυσόπουλος με τον Χρήστο Δερμεντζόπουλο.

Να οριστεί η 6η Απριλίου ως επίσημη ημέρα μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού ζητά ο Δερμεντζόπουλος

23-03-2022

Ο Βουλευτής Έβρου της ΝΔ, Χρήστος Δερμεντζόπουλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, Άρη Χρυσόπουλο, όπου συζήτησαν για τον ορισμό της ημέρας της 6ης Απριλίου ως επίσημη ημέρα μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού.

Μεταξύ των άλλων συζητήθηκαν οι σπουδαίες πρωτοβουλίες και δράσεις της Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων τα τελευταία χρόνια. Κορυφαίο παράδειγμα των πρωτοβουλιών είναι η ένταξη της Θρακιώτικης παραδοσιακής φορεσιάς από τον Ιανουάριο 2020 στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς.


Συγκεκριμένα η συζήτησή τους επικεντρώθηκε γύρω από τον ορισμό της ημέρας της 6ης Απριλίου ως επίσημη ημέρα μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού. Για τους Θρακιώτες αυτή η μέρα είναι συνυφασμένη με μια ημέρα μνήμης, τιμής και σεβασμού προς τα θύματα του μεγάλου ξεριζωμού του 1914, με τη μεγάλη και αναγκαστική μετακίνηση των πληθυσμών προς τις ελεύθερες περιοχές της Ελλάδας, την εγκατάλειψη των πατρογονικών εστιών καθώς και την εξόντωση χιλιάδων Θρακιωτών.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος σε σχετική ανάρτηση με αφορμή τη συγκεκριμένη συνάντηση έγραψε πως: "Στηρίζω εδώ και καιρό, προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες, το δίκαιο αίτημα τους και κυρίως υποστηρίζοντας τον αγώνα τους για τη διάσωση της ιστορίας και των παραδόσεων της Θράκης μας.

Είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας, να θυμόμαστε τους αγώνες των Θρακιωτών και να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη όλων γιατί όσο η μνήμη είναι ζωντανή, δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες".