Κάτι τρέχει στον Έβρο

ΨΗΦΙΣΜΑ της συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της Νέας Βύσσας.
ΨΗΦΙΣΜΑ της συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της Νέας Βύσσας.

Νέα Βύσσα: Οι κάτοικοι δηλώνουν για ακόμη μια φορά την αντίθεση τους για το κλείσιμο του Περιφερειακού Ιατρείου

30-11-2021

Οι κάτοικοι της Νέας Βύσσας βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τα αυτονόητα! Εκφράζουν την αντίθεση τους για την απόφαση που αφορά το κλείσιμο του Περιφερειακού Ιατρείου.

Μεταξύ των άλλων τονίζουν πως "Το  έργο το έχουμε   ξαναδεί. Αντί για τη στελέχωση των δημοσίων μονάδων υγείας με μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, το Υπουργείο Υγείας απαντά με τον περιορισμό των τακτικών χειρουργείων και την απόσπαση γιατρών από τα Αγροτικά και Περιφερειακά Ιατρεία προς τα νοσοκομεία"

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά όλα όσα αναφέρουν:


"Οι κάτοικοι της Νέας Βύσσας, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Κυριακή 28 Νοέμβρη 2021 στην πλατεία του χωριού μας, εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας με την απόφαση του Διοικητή της 4 ης Υγειονομικής Περιφέρειας να αναστείλει τη λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Το   έργο   το   έχουμε   ξαναδεί. Αντί για τη στελέχωση των δημοσίων μονάδων υγείας με μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, το Υπουργείο Υγείας απαντά με τον περιορισμό των τακτικών χειρουργείων και την απόσπαση γιατρών από τα Αγροτικά και Περιφερειακά Ιατρεία προς τα νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας και επιμένει να αφήνει στο απυρόβλητο τις μεγάλες ιδιωτικές δομές υγείας.

Η απόφαση αυτή είναι ανάλγητη και επικίνδυνη για τους κατοίκους της υπαίθρου που στην πλειοψηφία τους είναι μεγάλης ηλικίας και μένουν πια εκτεθειμένοι.

Το Ιατρείο της Νέας Βύσσας εδώ και 40 χρόνια πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στους κατοίκους του χωριού μας, στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας , στους εκατοντάδες βιοτεχνικούς εργάτες,, στους εκατοντάδες εργάτες γης, στους μαθητές των σχολείων μας , στα αθλητικά σωματεία του χωριού μας .

Γι' αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Να ανακληθεί, εδώ και τώρα, η απόφαση της 4ης ΥΠΕ που αφορά το κλείσιμο των Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη
Την καθημερινή λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Ν. Βύσσας με το απαραίτητο προσωπικό και τον κατάλληλο εξοπλισμό.
Την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος υγείας. Πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για όλο το λαό.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε αποφασισμένοι, να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα μας, μέχρι να ξαναδούμε το Ιατρείο μας να λειτουργεί καθημερινά , στελεχωμένο με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό."