Κάτι τρέχει στον Έβρο

Νέα επιστολή Λαμπάκη προς Δρίτσα. - Ο επιμένων νικά;

Νέα επιστολή Λαμπάκη προς Δρίτσα. - Ο επιμένων νικά;

08-06-2016

Νέα επιστολή απέστειλε ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θεόδωρο Δρίτσα με αντικείμενο την ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολης.

Ακολούθως παραθέτουμε την επιστολή ως έχει:

Ζούμε σε μια από τις χειρότερες χρονικές στιγμές της ιστορίας μας ως λαός και κράτος. Οι ευκαιρίες που έχουμε για παραγωγή πλούτου από την περιβόητη επιθυμητή και πολυδιαφημισμένη ανάπτυξη είναι ελάχιστες. Εδώ στον Έβρο στα σύνορα με τη Τουρκία και Βουλγαρία η οικονομική μας καταστροφή είναι ολοκληρωτική σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Γεωργία, κτηνοτροφία, βιομηχανία, επιχειρηματικότητα, βιοτεχνία κατεστραμμένες.

 Κύριε Υπουργέ,

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά επιτάσσεται η δημιουργία της Λιμενικής Ακαδημίας στη Αλεξανδρούπολη, εδώ πέραν των άνω, στα θαλάσσια σύνορά μας, δίπλα στο μέγιστης γεωστρατηγικής και οικονομικής σημασίας λιμάνι μας.

Και επιτέλους ο Έβρος δικαιούται μετά την επί σειρά ετών εγκατάλειψή του να ορθοποδήσει.

Σας επισυνάπτω  α)ομόφωνο ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης β) την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού  Συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης και το υπ’ αριθ. πρωτ 94/ 10-05-2016 έγγραφό μου.

Παρακαλώ για την ικανοποίηση του αιτήματος όλων των Θρακιωτών που θα δυναμώσει την οικονομία, το πατριωτικό αίσθημα και τα σύνορά μας εδώ στην Θράκη.   

                                                                                      Με τιμή

                                                                         Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 

                                                            ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ