Σήμερα είναι: Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ VAMOS SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Νέα κινητή μονάδα έγκαιρης διάγνωσης γυναικολογικού καρκίνου απέκτησε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών «ΣυνεχίΖω» (video)

Νέα κινητή μονάδα έγκαιρης διάγνωσης γυναικολογικού καρκίνου απέκτησε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών «ΣυνεχίΖω» (video)

11-09-2019

Μία πλήρως εξοπλισμένη κινητή μονάδα έγκαιρης διάγνωσης του γυναικολογικού καρκίνου απέκτησε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου «ΣυνεχίΖω».

Παρουσιάζοντας την εν λόγω κινητή μονάδα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εχθές στο παλιο Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη, η κ. Σπυρίδου εξήγησε πως πρόκειται για ένα εννεαθέσιο βαν, εξοπλισμένο με φορητό υπέρηχο τριών κεφαλών «πολύ σημαντικό για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου της μήτρας, του κοιλιακού καρκίνου, αλλά και με δυνατότητα μαστογραφικού ελέγχου.

Μία πρωτοποριακή και μοναδική δομή στον ελλαδικό χώρο, από σύλλογο ασθενών, είναι έτοιμη να ξεκινήσει και να σώσει ζωές, εξοπλισμένη με οτιδήποτε χρειάζεται ένα γυναικολογικό ιατρείο».

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020 και ειδικότερα της υλοποίησης έργου παροχής υπηρεσιών υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών σε ευάλωτες κοινότητες στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Τέλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου «Συνεχίζω» ανακοίνωσε τη συνεργασία με τις γυναικολογικές κλινικές (Πανεπιστημιακή και ΕΣΥ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της οποίας γυναικολόγος θα συνοδεύει στις εξορμήσεις της κινητής μονάδας, ώστε να μπορούν να γίνονται δωρεάν όλες οι εξετάσεις.

Σε ό,τι αφορά τον επόμενο στόχο του Συλλόγου, αυτός είναι -σύμφωνα με την κ. Σπυρίδου- «εκτός από τους γυναικολόγους, μέσα από αυτήν την κινητή μονάδα έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης είναι να έχουμε και άλλες ειδικότητες, όπως πνευμονολόγος, δερματολόγος, χειρουργός κοιλιάς, άνθρωποι-επιστήμονες καταρτισμένοι που θα μπορούν να φέρουν την πληροφόρηση που χρειάζεται σε όλον τον πληθυσμό».