Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Νέα μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας: Ποιοτική αναβάθμιση υπηρεσιών

Νέα μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας: Ποιοτική αναβάθμιση υπηρεσιών

13-04-2018

Η 4η Υ.ΠΕ. θα παρουσιάσει το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τη Δευτέρα 16/4 και ώρα 19:00 στο Νομαρχείο (2ος όροφος). Συγκεκριμένα, θα συζητήσει με τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που εμφανίζονται στη σημερινή μεταβατική περίοδο, καθώς και την αναγκαιότητα του κοινωνικού ελέγχου από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ουσιαστικά, η δημιουργία ηλεκτρονικής υποδομής για τα προγράμματα πρόληψης, τα ηλεκτρονικά ραντεβού αλλά κυρίως ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας αναβαθμίζουν ποιοτικά τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

“Δημόσιο Σύστημα Υγείας δεν είναι μόνο η Νοσοκομειακή Περίθαλψη, αλλά και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η οποία ενώ την εποχή των μνημονίων πήγαινε προς κατάργηση, τώρα μεταρρυθμίζεται και αναζωογονείται” επισημαίνει σε σχετικό δελτίου τύπου ο Διοικητής Π.Γ.Β. Έβρου, Δρ. Δημήτρης Αδαμίδης. Τονίζει δε πως τα δομικά στοιχεία της μεταρρύθμισης είναι η σύνδεση της Πρωτοβάθμιας Υγείας με την πρόληψη, η δημιουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), η θεσμοθέτηση των γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, η ενίσχυση σε προσωπικό και η ανανέωση του εξοπλισμού, καθώς και η ένταξη των2,5 εκ.ανασφάλιστων πολιτών.