Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει από αύριο σε εστίαση, διασκέδαση και γήπεδα

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει από αύριο σε εστίαση, διασκέδαση και γήπεδα

18-02-2022

Σε ισχύ από αύριο, Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, θα τεθεί η χαλάρωση των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για τον κορονοϊό.

Ολοένα και περισσότερο αίρονται τα μέτρα για τον κορονοϊό στη χώρα μας, αφού η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας στη συνεδρίασή της Τετάρτης εισηγήθηκε αλλαγές σε εστίαση, διασκέδαση και γήπεδα.

Ξεκάθαρο ήταν το “όχι” στη διεξαγωγή εκδηλώσεων για τις Απόκριες, καθώς τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα και η μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει τη χώρα μας.

Τα νέα μέτρα είναι:

  • Για τα καταστήματα εστίασης και τα κέντρα διασκέδασης, από αύριο θα επιτρέπονται και πάλι οι όρθιοι πελάτες
  • Όσον αφορά στα γήπεδα, η χωρητικότητα αυξάνεται από το 10%, που ισχύει μέχρι τώρα, στο 50%, ωστόσο θα είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους
  • Θα επιτρέπεται η διεξαγωγή ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών, διδακτικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων, σχολικών περιπάτων που ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας.
  • Από την 1η Μαρτίου θα επιτρέπονται και οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές, στις οποίες εκπαιδευτικοί και μαθητές -εμβολιασμένοι και μη - θα πρέπει να κάνουν rapid test 48 ώρες πριν από την αναχώρηση. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας (self/ rapid αναλόγως την περίπτωση), όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Κατά τις εκδρομές/επισκέψεις θα πρέπει να τηρούνται τα ειδικότερα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στην εκάστοτε περίπτωση, π.χ. προϋποθέσεις μεταφορικού μέσου, εισόδου σε μουσεία κτλ.

Τέλος, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης, η τηλεργασία θα εφαρμόζεται στο 20% στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.