Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
VARTAN

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Νεό δρόμο στην Εγνατία Oδό ζητά ο Ν.Γκότσης για τα επείγοντα περιστατικά προς το ΠΓΝΑ

Νεό δρόμο στην Εγνατία Oδό ζητά ο Ν.Γκότσης για τα επείγοντα περιστατικά προς το ΠΓΝΑ

16-01-2021

Με αφορμή τις πλημμύρες που "ξέσπασαν" σε περιοχές του Έβρου ο  κ.Νίκος Γκότσης, ο οποίος είναι μέλος της πολιτικής προστασίας της ΚΕΔΕ αλλά και Δημοτικός Σύμβουλος στις Φέρες, έθεσε την πρόταση του στους αρμόδιους φορείς στις 15 Ιανουαρίου 2021.

Πρότεινε να δημιουργηθεί είσοδος και έξοδος στο ύψος της Πυλαίας με δρόμο ο οποίος να συνδέεται με την Εγνατία οδό, με κύριο στόχο την γρήγορη μεταφορά των ασθενών προς το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Πρόκειται για μια πρόταση που ξανά έχει ειπωθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, όπου και ο ίδιος το είχε χαρακτήρισει ως "χρόνιο αίτημα, των κατοίκων της περιοχής, ιδιαίτερα του βορείου Έβρου".

Ακολουθεί επακριβώς η πρόταση του:

Με την κατάκλιση των υδάτων στην Εθνική οδό, τόσο στην κατεύθυνση από Φέρες προς Αλεξανδρούπολη , όσο και από Φέρες προς Αρδάνιο, η πόλη των Φερών και μεγάλο μέρος της Δημοτικής Ενότητας, έμεινε αποκομμένο από την Έδρα του Δήμου την Αλεξανδρούπολη, αλλά και από τον υπόλοιπο Νομό.

Στις Φέρες λειτουργεί το Πολυδύναμο Ιατρείο και λειτουργεί επίσης και βάση του ΕΚΑΒ. Η αντιμετώπιση των έκτακτων παθολογικών περιστατικών η και ατυχημάτων θα ήταν αδύνατο υπο αυτές τις συνθήκες να διεκπεραιωθεί στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ εγκλωβίστηκε στο σταθμαρχείο των Φερών, καθηγητές και υπάλληλοι διαφόρων υπηρεσιών, εγκλωβίστηκαν στην Αλεξανδρούπολη και στις Φέρες αντίστοιχα. Αυτά ως συμβάντα προστίθενται σε δεκάδες άλλους λόγους που επικαλούμασταν τα προηγούμενα χρόνια για την πρόσβαση μας στην Εγνατία, όπως την γρήγορη μεταφορά των αγροτικών-κτηνοτροφικών προϊόντων , την έδρα της Ταξιαρχίας που εδράζεται στις Φέρες , την αποσυμφόρηση της Εθνικής οδού προς Αλεξανδρούπολη.

Το 2017 ως Δημοτική Αρχή προχωρήσαμε σε προγραμματική σύμβαση με την Εγνατία Οδό, για την πραγματοποίηση τριών μελετών. Κόμβος Δικέλων ,Κόμβος Νοσοκομείου και είσοδο έξοδο Πυλαίας . Για αυτό τον λόγο είχαμε δεσμεύσει σε κωδικό 500.000 ευρώ. Δυστυχώς η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου δεν πέρασε από την Αποκεντρωμένη. Σήμερα πληροφορούμαστε ότι η Εγνατία Οδό, δεν είναι αρνητική στην δημιουργία εισόδου και εξόδου στο ύψος της Πυλαίας, αρκεί κάποιος να κάνει τις μελέτες και προφανώς να χρηματοδοτήσει το έργο.

Αδήριτη ανάγκη είναι άμεσα ο Δήμος να προχωρήσει στην μελέτη και την κατάθεση της στην Περιφέρεια για να βρεθεί χρηματοδοτικό εργαλείο. Ο χρόνος δείχνει ότι πλέον κάθε καθυστέρηση, μπορεί να λειτουργήσει σε βάρος των πολιτών .