Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Πέτροβιτς: "Να δημιουργηθεί μονόδρομος από το αεροδρόμιο προς το ΠΓΝΑ για τα επείγοντα περιστατικά"

Πέτροβιτς: "Να δημιουργηθεί μονόδρομος από το αεροδρόμιο προς το ΠΓΝΑ για τα επείγοντα περιστατικά"

21-10-2020

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς στέκεται στο πλευρό όλου του βόρειου Έβρου και αυτή την φορά με ένα αίτημα που το χαρακτήρισε ο ίδιος ως "χρόνιο αίτημα, των κατοίκων της περιοχής, ιδιαίτερα του βορείου Έβρου"  και εννοούσε την δημιουργία ενός δρόμου που θα οδηγεί επέιγοντα περιστατικά από το αεροδρόμιο από τον βόρειο Έβρο προς το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, εξέφρασε πως από τότε που ετοιμαζόταν η Εγνατία οδός είχε ειπωθεί από τους κατοίκους της περιοχής το συγκεκριμένο αίτημα καθώς θα ένιωθαν μεγαλύτερη ασφάλεια με την γρήγορη μεταφορά επείγον περιστατικών προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Τον Φεβρουάριο είχε ξεκινήσει μια ενημέρωση για τις εργασίες στην Εγνατία Οδό και όταν είχε έρθει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατίας Οδού, κ. Κουτσούκος, ο κ. Πέτροβιτς του είχε αναφέρει αυτό το σημαντικό αίτημα των κατοίκων και είχε τονίσει την επιτακτική  ανάγκη να ανοίξει μια έξοδος στο αεροδρόμιο για τα επείγοντα περιστατικά, με σκοπό να μην καθυστερούν. Οι κόμβοι της Αλεξανδρούπολης και της Μάκρης έχουν αρκετό συνωστισμό με αποτέλεσμα να αργεί το ασθενοφόρο να φτάσει στον προορισμό του. Αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς πως "ο χρόνος μειώνεται στα πέντε λεπτά, που είναι πολύ σημαντικά για μια ανθρώπινη ζωή".

Επισήμανε πως "δεν θα χρησιμοποιείται ο δρόμος  από ιδιωτικά αυτοκίνητα θα είναι μονόδρομος μόνο για τα ασθενοφόρα και θα υπάρχουν αναδυόμενες μπάρες προστατευτικές, όπου θα ανοίγουν με τηλεχειριστήριο".

Στην συνέντευξη τόνισε πως "ο μόνος ενδοιασμός είναι για το μέρος που θα χαραχτεί ο δρόμος, διότι ένας δρόμος υπάρχει ελεύθερος αλλά οδηγεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Για αυτό το λόγο σκεφτόμαστε να χρησιμοποιήσουμε ένα μέρος πλάγια του νοσοκομείου". Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο κ. Κουτσούκος και τόνισε να μην υπάρχει ο δρόμος αυτός από την πλευρά των Πανεπιστημίων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτροβιτς είπε στο τέλος του λόγου του πως "το ζητούμενο είναι να παρθεί αυτή η απόφαση σύντομα, γιατί θα περάσει η Εγνατία Οδός σε χέρια ιδιωτών σύντομα και μέσω ΤΑΙΠΕΔ θα ειναι δύσκολο να διευθετηθεί ένα τέτοιο ζήτημα". Εν κατακλείδι ανέφερε πως " όλα είναι έτοιμα, φτάσαμε σε καλό επίπεδο διαλόγου, απομένει να καθοριστεί το σημείο που θα καταλήγει ο δρόμος για τα επείγοντα περιστατικά. Μέσα στον Νοέμβριο εκτιμώ πως το θέμα θα έχει τελειώσει".

Φ.Δούκογλου