Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Νέο Γηροκομείο Αλεξανδρούπολης: «με καθυστέρηση η λειτουργία του στις αρχές του 2019»

Νέο Γηροκομείο Αλεξανδρούπολης: «με καθυστέρηση η λειτουργία του στις αρχές του 2019»

02-08-2018

Με σταθερά βήματα, προχωρά η διαδικασία λειτουργίας του νέου κοινοφελούς Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης στην Αλεξανδρούπολη, πλησίον του Αγίου Κυπριανού.

Πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικής κοινωνικής σημασίας, αφού αναμένεται να ανακουφίσει πολλούς ηλικιωμένους συμπολίτες μας, προσφέροντας τους στέγη και περίθαλψη, και να συμβάλλει προς την κατεύθυνση αποσυμφόρησης των άλλων δομών φιλοξενίας.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ, εγκρίθηκε η προμήθεια εξοπλισμού για το ίδρυμα, με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου.

«Πρόκειται για νοσοκομειακό εξοπλισμό, κλίνες, ειδικό εξοπλισμό για άτομα με κινητικά προβλήματα, σκεπάσματα και άλλα, μια προμήθεια ύψους 650.000 €», επισήμανε ο Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ωστόσο η διαδικασία έχει καθυστερήσει σύμφωνα με τον ίδιο, γεγονός το οποίο οφείλεται στο ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια των ηλεκτρικών συσκευών κρίθηκε άγονος.

«Έχει υπάρξει καθυστέρηση και αυτό πηγαίνει πίσω και την λειτουργία του Ιδρύματος. Ανάλογα με την εξέλιξη της διαδικασίας, μπορεί να λειτουργήσει και μέχρι το τέλος του 2018, διαφορετικά στόχος είναι η λειτουργία του το πρώτο εξάμηνο του 2019».

Υπενθυμίζεται πως οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, προϋπολογισμού 5 εκ.€, προέρχονται από κοινοτικά κονδύλια ΕΣΠΑ.

Μαρίνα Κριτού