Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ντ. Μπακογιάννη: Οι προτάσεις της Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης θα είναι ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες

Ντ. Μπακογιάννη: Οι προτάσεις της Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης θα είναι ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες

28-09-2020

Η κ. Μπακογιάννη το περασμένο τριήμερο είχε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Θράκη αλλά και με τις πρυτανικές αρχές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ειδικότερα, το περασμένο Σάββατο ο πρύτανης του Δ.Π.Θ., Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και μέλη του πρυτανικού συμβουλίου, ενημέρωσαν την κ. Μπακογιάννη και την αντιπροσωπεία μελών της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου, εστιάζοντας στην αναβάθμιση και ενίσχυση των τμημάτων καθώς και στα νέα τμήματα.

Η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής, η οποία επισκέφθηκε και τη Ροδόπη στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας της στη Θράκη επεσήμανε στους εκπροσώπους της Τ.Α. ότι «Δέσμευση της Επιτροπής είναι ότι πριν καταθέσει το πόρισμά της θα είναι απολύτως, βέβαιη ότι οι προτάσεις της είναι ρεαλιστικές και μπορούν να πραγματοποιηθούν».

Σημειώνεται πως και και από την Αλεξανδρούπολη, πρώτο σταθμό της περιοδείας, σκιαγραφώντας τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής είχε αναφερθεί στις δύο ομάδες εργασίας, μία για τα οικονομικά και μία για τα θεσμικά, οι οποίες συνεργάζονται ήδη με τα υπουργεία συγκεντρώνοντας στοιχεία τα οποία και προτεραιοποιεί, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θέματα τα οποία η Επιτροπή μπορεί να επιλύσει, θα επιλυθούν ακόμη και σε χρόνο προγενέστερο του πορίσματος.

Τέλος η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε ότι η Διακομματική Επιτροπή δίνει μία μάχη χρόνου δεδομένου ότι λόγω του κορονοϊού δεν υπήρχε η δυνατότητα παρουσίας ευρύτερης αντιπροσωπείας, εκφράζοντας τη βούληση και άλλων συναντήσεων, ει δυνατόν με το σύνολο των φορέων της Θράκης.