Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο δήμαρχος της Σαμοθράκης ένα χρόνο μετά συνεχίζει να κερδίζει τις καρδιές των κατοίκων

Ο δήμαρχος της Σαμοθράκης ένα χρόνο μετά συνεχίζει να κερδίζει τις καρδιές των κατοίκων

24-08-2020

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι αγώνας σπριντ αλλά ένας σκληρός μαραθώνιος στον οποίο απαιτούνται μεγάλα αποθέματα αντοχών και δυνάμεων μέχρι να ολοκληρωθεί η θητεία της.

Αυτό φαίνεται να το γνωρίζει καλά ο νυν δήμαρχος της Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος ο οποίος πριν ενα  χρόνο κέρδισε στις δημοτικές εκλογές με "βαριές κληρονομιές".

Χωρίς φιέστες, χωρίς διάφορα επικοινωνιακά παιχνίδια ανέλαβε τα καθήκοντα του και παράγει έργο.

Μέσα σε ένα χρόνο έλυσε τρία χρόνια προβλήματα που ταλάνιζαν το νησί, συγκεκριμένα μετά από πολλά  χρόνια φέτος πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού στο λιμανάκι των Θέρμων αλλά και η εκβάθυνση του λιμένα της Καμαριώτισσας, την περασμένη Πέμπτη, 20/08/2020 ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης από την Καμαριώτισσα έως και τη γέφυρα του Φονιά αλλά και το θέμα της αδειοδότησης του ελεύθερου κάμπινγκ.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε ο δήμος Σαμοθράκη, στις 17/08/2020, ολοκληρώθηκε μετά την κατάθεση όλων των προαπαιτούμενων εγγράφων,η υποβολή της δήλωσης γνωστοποίησης λειτουργίας του Δημοτικού Κάμπινγκ της Πλατιάς στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, my business support, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.(ν.4442/2016 και ΚΥΑ8592/2017 ΦΕΚ1723/Β/19/05/2017).

Ως εκ τούτου, για πρώτη φορά το κάμπινγκ λειτουργεί υπό καθεστώς νομιμότητας και ο Δήμος Σαμοθράκης δύναται να εισπράττει αντίτιμο διαμονής.Προηγήθηκε σειρά αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου,εγγραφή στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και πολύμηνες προσπάθειες.Εκκρεμεί η κατάταξη κατηγορίας τουριστικής επιχείρησης,εντός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος.

"Επόμενος στόχος μας είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η βελτίωση των υποδομών του κάμπινγκ,ώστε με βάση τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται και απολύτως νομιμοποιημένα,να διεκδικήσουμε το μεγαλύτερο ανταποδοτικό όφελος για τον Δήμο και τους κατοίκους του νησιού,αλλά και να εξασφαλίσουμε στους επισκέπτες ουσιαστικές παροχές,ποιότητα και ασφάλεια κατά τη διαμονή τους" καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.

Η Δημοτική Αρχή δείχνει τη βούληση ν΄ αφήσει τη δική της σφραγίδα και μας  χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί η Σαμοθράκη έχει ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους.

Σ.Κ