Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αποκτά «Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης»

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αποκτά «Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης»

18-03-2019

Ένας νέος θεσμός ξεκινά τη λειτουργία του στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, και δεν είναι άλλος από το Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Ο συμπαραστάτης είναι μία ανεξάρτητη αρχή σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης που δέχεται τις καταγγελίες και τις αναφορές πολιτών και των επιχειρήσεων και μεσολαβεί για την επίλυση των σχετικών προβλημάτων, πάντα αυτών που αναφύονται μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου και των συναλλασσομένων μ αυτόν.

Προσπαθεί εξωδικαστικά να λύσει τα προβλήματα που οι ίδιοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις καταθέτουν και να αξιοποιήσει την δυνατότητα του διαλόγου για να ξεπεραστούν.

Στο Δήμο Αλεξανδρούπολης τον ρόλο θα αναλάβει ο δικηγόρος Νίκος Ζαρκάδης ύστερα από ψηφοφορία που έλαβε χώρα κατά την τελευταία συνεδρίαση του σώματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στους 27 εκ των 325 συνολικά Δήμων της Ελλάδας λειτουργεί ο θεσμός του Συμπαραστάτη, και το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι απαιτείται η επίτευξη πλειοψηφίας των 2/3.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του σώματος επιτεύχθηκε ακριβώς ο αριθμός που απαιτούνταν, δηλαδή 27 σύμβουλοι οι οποίοι ψήφισαν τον Νίκο Ζαρκάδη εκ των 2 υποψηφίων.

Μέσα στην εβδομάδα ο Συμπαραστάτης αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του στην ημιώροφο του κτηρίου της Δημοτικής Αρχής.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον «Κλεισθένη» ο θεσμός πρόκειται να καταργηθεί τον Σεπτέμβριο του 2019.

"Πρόκειται για ένα δημοκρατικό θεσμό, τον οποίο θα έχουμε έστω και μέχρι τότε. Λειτουργεί προς όφελος όλων των διοικούμενων έναντι του Δήμου. Βασική του μέριμνα είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των Δημοτών και των επιχειρήσεων", επισημαίνει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και δικηγόρος Κωνσταντίνος Γκοτσίδης. 

Μαρίνα Κριτού