Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης βραβεύεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Κίνα

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης βραβεύεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Κίνα

09-08-2018

Μια ξεχωριστή διάκριση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, κατάφερε να αποσπάσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, και συγκεκριμένα ο ενεργειακός του τομέας.

Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Ενέργειας & Φυσικών Πόρων Γιάννη Φαλέκα, θα βρεθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Κίνα, και συγκεκριμένα στη πόλη Ningbo, μια γειτονική μητρόπολη της Σαγκάης. Πρόκειται για ένα ετήσιο γεγονός, η απονομή του οποίου αποτελεί ορόσημο για τις πόλεις που επιδιώκουν να υιοθετήσουν καινοτόμες πολιτικές, στο κομμάτι της ενέργειας.

Η διοργάνωση Euro-China Green & Smart City τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και θα βραβεύσει 15 Ευρωπαϊκές και 15 Κινεζικές πόλεις για το έργο τους στον ενεργειακό τομέα. Το Ίδρυμα Προοπτικής & Καινοτομίας και το Κέντρο για την Αστική Ανάπτυξη της Κίνας συνδιοργανώνουν τα βραβεία, τα οποία απονέμονται τις δημόσιες πολιτικές που εφαρμόζουν οι πόλεις και οι τοπικές κοινότητες στην Ευρώπη και την Κίνα για μια έξυπνη πόλη και για μια βιώσιμη ανάπτυξη. Το βραβείο μπορεί επίσης να ανταμείψει ένα υπό εξέλιξη έργο.

«Μας προ-επέλεξαν, αναφέραμε το έργο μας μέχρι στιγμής, τι έχουμε κάνει και τι σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε. Μας επέλεξαν και έτσι θα πάμε, το θεωρώ σημαντικό, μια μεγάλη αναγνώριση για εμάς και κυρίως μια σημαντική διάκριση για την πόλη», δηλώνει ο Γιάννης Φαλέκας.

Το βραβείο Euro-China Green & Smart City θα πραγματοποιηθεί στο Ningbo της Κίνας από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2018. 

 Μαρίνα Κριτού