Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετείχε στο Ελληνορωσικό συνέδριο "Αγ. Πετρούπολη - Ελλάδα: ενώνοντας τις δυνάμεις"

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετείχε στο Ελληνορωσικό συνέδριο "Αγ. Πετρούπολη - Ελλάδα: ενώνοντας τις δυνάμεις"

25-09-2017

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, αντιπροσωπεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Αν. Μακεδονίας και Θράκης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, αναχώρησε για την Αγ. Πετρούπολη της Ρωσίας προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο που διοργάνωσε η Κυβέρνηση της Αγ. Πετρούπολης με θέμα "Αγ. Πετρούπολη - Ελλάδα: ενώνοντας τις δυνάμεις".

Στο φόρουμ συμμετείχαν όλοι οι αδελφοποιημένοι με την Αγ. Πετρούπολη Ελληνικοί Δήμοι, 12 στο σύνολο, μεταξύ των οποίων ο Δήμος μας κατέχει ξεχωριστή θέση καθώς θεωρείται για τον κεντρικό Δήμο της Αγ. Πετρούπολης όσο και για τον Δήμο του Σοσνόβυι Μπορ, η ουσιαστικότερη αδελφοποίηση.

Στο συνέδριο τοποθετήθηκαν τόσο ο Κυβερνήτης και άλλοι θεσμικοί παράγοντες της Κυβέρνησης και των Δήμων της Αγ. Πετρούπολης, όσο και οι Έλληνες Δήμαρχοι και ανέλυσαν ο καθένας από την πλευρά του τις διαφαινόμενες προοπτικές αυτών των αδελφοποιήσεων.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έκανε εκτενή αναφορά στα οφέλη της συνεργασίας και των μελλοντικών προσδοκιών που απορρέουν από αυτήν.

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ ο κ. Λαμπάκης υπέβαλλε πρόταση για διεξαγωγή του επόμενου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Αλεξανδρούπολη, πρόταση που έγινε καθολικά αποδεκτή.

Ακολούθησε Συνέντευξη Τύπου από την κρατική ρωσική τηλεόραση στην οποία συμμετείχαν μόνο ο Υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης της Αγ. Πετρούπολης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής