Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

30-09-2018

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Εκ των πραγμάτων, οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας, αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας. Παρά το ότι συνηθίζουμε να αναφερόμαστε σε αυτούς με τον όρο: «οι απόμαχοι της ζωής», οι ηλικιωμένοι σήμερα συμβάλλουν αποφασιστικά στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, αφού στην εποχή μας παίζουν έναν ολοένα σημαντικότερο ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους αναλαμβάνοντας να φροντίζουν τα εγγόνια τους, αλλά και της αυξανόμενης συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας.

Η Ελληνική Κοινωνία και η Ελληνική Πολιτεία, έχουν βαθύτατη υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους αυτούς, όχι μόνο για τη συνεχιζόμενη προσφορά τους, αλλά και για λόγους ευαισθησίας απέναντι σε μια ομάδα πολιτών που καθίστανται εκ των πραγμάτων όλο και πιο αδύναμοι. Έχουμε, λοιπόν, όλοι την υποχρέωση να φροντίζουμε για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τιμά αυτήν την ημέρα προσφέροντας στους ηλικιωμένους συνδημότες μας μια όμορφη γιορτινή ημέρα στα ΚΑΠΗ του Δήμου.

Δευτέρα 1-10-2018: Στις 10:00 το πρωί στο Α΄ ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης.

Τρίτη 2-10-2018 : Στις 10:00 το πρωί στο Β΄ ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία

με το 12ο Δημοτικό σχολείο.

Πέμπτη 4-10-2018: Στις 10:30 το πρωί στο ΚΑΠΗ Φερρών και στις 11:30 στο ΚΑΠΗ

Πέπλου.